Μεγάλη η ανταπόκριση των Μαρουσιωτών στο κάλεσμα συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά της Θεσσαλίας

Με μεγάλο περίσσευμα αγάπης και αλληλεγγύης Μαρουσιώτες, μαθητές των σχολείων και φορείς της πόλης ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά της Θεσσαλίας που δοκιμάζεται από τις καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας Daniel.

 

Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών στο Δήμο Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και του «Μαζί  για το Παιδί» , με τη συνδρομή της Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού.

 

Δεκάδες μεγάλες κούτες με τσάντες, μολύβια τετράδια, στυλό, μαρκαδόρους, χάρακες, μπλοκ ζωγραφικής και άλλα είδη που χρειάζονται οι μαθητές στο σχολείο συγκεντρώθηκαν στη δράση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ευχαριστεί από καρδιάς κάθε Μαρουσιώτη και κάθε Μαρουσιώτισα, κάθε μαθητή και μαθήτρια και τις οικογένειες τους, καθώς και τους φορείς της πόλης για την ανιδιοτελή προσφορά τους και το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο.

Μαζί με τα σχολικά είδη, εκ μέρους όλων, ο κ. Αμπατζόγλου στέλνει τις θερμότερες ευχές του για ταχεία αποκατάσταση στα παιδιά και στις οικογένειες τους που επλήγησαν, εκφράζοντας το αμέριστο ενδιαφέρον και τη διαρκή στήριξή του.
Επίσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στους εργαζόμενους των υπηρεσιών και στους εθελοντές, που υπό την οργανωτική επίβλεψη και το συντονισμό της Εντεταλμένης Συμβούλου Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Φανής Λέκκα, κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, ώστε τα σχολικά είδη να συσκευαστούν και να είναι έτοιμα για τα παιδιά της Θεσσαλίας.

Σχολικά είδη προσέφεραν οι μαθητές/τριες των σχολείων:
7Ο ΓΕΛ Αμαρουσίου / 9ο ΓΕΛ Αμαρουσίου / 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου / 18ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου.

Επίσης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 8ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, η Ιόνιος Σχολή και ο Παιδικός Σταθμός –Νηπιαγωγείο «Ροδόκηπος».

Ευγενικές προσφορές σχολικών ειδών πραγματοποίησαν επίσης:
Ο Εκδρομικός & Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου, η επιχείρηση ειδών γραφής & γραφείου «ΣΤΙΞΙΣ Α.Ε.» και η Ενοριακή Αδελφότης «Η Αγία Ευνίκη».
Επίσης, η εταιρεία Axion cotton ABEE, προσέφερε δωρεά ταινίες και 400 κούτες συσκευασίας.

Share