Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου: ο 4ος αρχαιότερος αθλητικός σύλλογος στην Ελλάδα!

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου, που τον γνωρίζουμε όλοι από τις μεγάλες επιτυχίες του στο μπάσκετ ανδρών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει μια σημαντική ιστορία που πηγαίνει πίσω στην εποχή του Σπύρου Λούη.Ένας από τους παλαιότερους αθλητικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, ιδρύθηκε το 1896 μετά τη νίκη του Μαρουσιώτη Σπύρου Λούη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Το αρχικό τμήμα του συλλόγου αφορούσε, λοιπόν, το στίβο, στον οποίο και διέπρεψε με διάφορους αθλητές, όπως το Μπεναρδή και τον Καραγιάννη που έφεραν διάφορες διακρίσεις σε πανελλήνιους, βαλκανικούς και ευρωπαϊκούς αγώνες τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις αξιολογήσεις του ΣΕΓΑΣ, ο Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου βρίσκεται στην 68η θέση ανάμεσα σε όλους τους ελληνικούς συλλόγους στίβου.

Ο σύλλογος διαθέτει και ερασιτεχνική ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών και ομάδα γυναικών στο μπάσκετ. Φυσικά, τις περισσότερες διακρίσεις έχει φέρει η ομάδα μπάσκετ ανδρών του συλλόγου, η οποία έχει προσφέρει μεγάλες χαρές στην πόλη μας. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Την κατάκτηση του κυπέλλου Σαπόρτα το 2001; Τους τελικούς στο κύπελλο Ελλάδας και το FEL; Τις επιτυχίες στο ελληνικό πρωτάθλημα πριν μόλις λίγα χρόνια;

Με μακριά και επιτυχημένη, πλέον, ιστορία ο Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου παραμένει στις επάλξεις, ενώ προπονεί και τους μελλοντικούς πρωταθλητές στις ακαδημίες μπάσκετ στο δημοτικό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» και στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του Αγίου Θωμά.

Πληροφορίες

Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου

Διονύσου και Νιόβης, Κλειστό Γυμναστήριου Αγίου Θωμά, Μαρούσι

210 6108897