Γνωρίστε την «Αμαρυσία Εστία», το σωματείο Γονεών, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία στο Μαρούσι

Η Αμαρυσία Εστία ιδρύθηκε το 2007 και ειναι σωματείο Γονεών, Κηδεμόνων και Φιλων Ατομων με Αναπηρια. Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της κ.Κοντοπούλου Σοφίας, εκπαιδευτικού, καθώς και γονείς, κηδεμόνες και φίλους ΑΜΕΑ.

Τα γραφεία του στεγάζονται στην οδό Μεγ.Αλεξάνδρου 52 & Πλαταιών στο Μαρούσι. Η χρήση του χώρου παραχωρήθηκε στο Σωματείο από τον Δήμαρχο της πόλης κ.Γεώργιο Πατούλη. Το 2010 ιδρύθηκε το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στην οδό Ζήνωνος Ελεάτη 8 στο Μαρούσι με σκοπό τη στήριξη, ψυχαγωγία και εκπαίδευση των παιδιών. Είναι πλαισιωμένο με ειδικούς θεραπευτές και εθελοντές. Για την υλοποίησή του υπήρξε και οικονομική στήριξη από τον όμιλο Μυτiληναίου. Το Σωματείο υποστήριξε τη λειτουργία του Κέντρου με εθελοντές του, αγορά εποπτικού υλικού, μουσικών οργάνων, διοργάνωση εκδρομών, εορτών, bazaar, σε συνεργασία με το προσωπικό του Κέντρου. Η συνεργασία συνεχίζεται.

Το Σωματείο είναι εγεγραμμένο στο Εθνικό και Ειδικό Μητρώο ως μη κερδοσκοπικό και έχει πιστοποίηση (ΦΕΚ 3037 /Τ.Β’/2013).

Η κοινωνία του Αμαρουσίου μπορεί να συμπαρασταθεί στο έργο του Σωματείου με χορηγίες και συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του (εκδρομές, ημερίδες, bazaar, λαχειοφόρους αγορές). Τα προιόντα και οι υπηρεσίες όπως, εξετάσεις σε διαγνωστικά κέντρα, κομμωτήρια κ.α. που κληρώνονται, είναι προσφορά των επαγγελματιών της πόλης, καθώς και των μελών του Σωματείου.

Η πρωταρχική προσπάθεια του Δ.Σ. από την ίδρυσή του είναι να αποκτήσει ένα δικό του χώρο, για να δημιουργήσει μία μόνιμη δομή π.χ. Κέντρο ημερήσιας φροντίδας, ώστε και τα μέλη ΑΜΕΑ να συνηθίζουν και να εκπαιδεύονται στην αυτόνομη ή ημιαυτόνομη διαβίωση και οι γονείς που γερνούν, να εξυπηρετούνται.

Στην πρόσφατη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην οποία παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ανακοινώθηκε πως σύντομα θα παραχωρηθεί στο σωματείο το Σικιαρίδειο για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών που το έχουν ανάγκη.

Η εγγραφή στο Σωματείο είναι 10 ευρώ ενώ η ετήσια συνδρομή είναι 15 ευρώ.

Πληροφορίες

Σύλλογος Αμαρυσία Εστία
Μεγ.Αλεξάνδρου 52, 15124 Μαρούσι
Τηλέφωνο:  210.8056.017
E-Mail: amarysestia@gmail.com

 

Share