Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαρούσι και μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο λόγος για τον Βασίλη Κωνσταντίνου, τον πρώην διεθνή τερματοφύλακα, που αποφάσισε και φέτος να ασχοληθεί με τα κοινά και να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Θεόδωρου Αμπατζόγλου.
- Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείστε με τα κοινά του Αμαρουσίου. Είχατε διατελέσει πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού καθώς και πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ Μαρούσι. Για ποιο λόγο επιλέξατε να είστε ξανά υποψήφιος;
- Είναι γνωστό πως στο Μαρούσι δεν υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου. Θα υπάρξει κάποια εξέλιξη με αυτό το έργο;
- Τι έργα πρέπει να γίνουν για την αναβάθμιση του αθλητικού τομέα στο Μαρούσι. Ποιες είναι οι δικές σας προτάσεις;
Στην πόλη μου υπάρχουν πολλοί χώροι που είναι ανεκμετάλλευτοι και που μπορούν να αξιοποιηθούν. Το κτήμα Καρέλλα, θα μπορούσε να γίνει ένας θαυμάσιος πολυχώρος που να στεγάζει όλα τα αθλήματα στον οποίο μεγάλοι και παιδιά θα απολαμβάνουν τη χαρά του αθλητισμού. Γιατί ο αθλητισμός πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Βέβαια υπάρχουν κι άλλοι χώροι που μπορούμε να αξιοποιήσουμε και φυσικά να επισκευάσουμε και να ανανεώσουμε τους ήδη υπάρχοντες. Κατά τη γνώμη μου αυτό που έχει σημασία για τον Δήμο είναι η συμμετοχή του στην Διοίκηση του ΟΑΚΑ. Πρέπει να έχει λόγο για κάθε τι που αφορά αυτές τις εγκαταστάσεις ώστε να μπορεί να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση τους αλλά και η συντήρηση τους. Το Ολυμπιακό Στάδιο είναι κτήμα του ελληνικού λαού αλλά και του Μαρουσιώτικου και πρέπει να έχει λόγο στην διοίκηση του ΟΑΚΑ. Όσο αφορά τον αθλητισμό γενικότερα, υπάρχει ήδη μια πολύ αξιόλογη ομάδα στο Δήμο Αμαρουσίου που χρόνια τώρα δίνει τον καλύτερό της εαυτό και τρέχει τα θέματα του αθλητισμού. Με τη συνεχή βοήθειά τους και με τη βοήθεια κάποιων νέων ειδικευμένων, πιστεύω πως θα μπορούσαν να γίνουν πολλά νέα πράγματα. Για παράδειγμα στο κάθε άθλημα χωριστά θα μπορούσαν να υπάρχουν κορυφαίοι αθλητές που θα μιλούν για το άθλημά τους με παιδιά, νέους και μεγάλους που τους ενδιαφέρει να εμβαθύνουν και να μάθουν περισσότερα για το σπορ που αγαπούν.
Οι δικές μου προτάσεις είναι:
-Οργανώσεις αγώνων ίσως και με άλλους Δήμους.
-Αναβάθμιση των καλοκαιρινών Camp.
-Οργάνωση Μαραθωνίου στο Μαρούσι στα πρότυπα του μεγάλου Μαραθωνίου κάθε χρόνο για κάποιο σκοπό.
-Οργάνωση ποδηλατικών αγώνων για να γίνει το ποδήλατο τρόπος ζωής.
-Οργάνωση της ομάδας ποδοσφαίρου του Αμαρουσίου.
-Σχολικός αθλητισμός, οργάνωση αγώνων σε επιλεγμένα αθλήματα στα σχολεία.
-Ενσωμάτωση μαθημάτων κολύμβησης στα σχολεία.
-Αθλητικά event αναλόγως με την εποχή.
-Οργάνωση Ακαδημιών ποδοσφαίρου σε ευρωπαικά πρότυπα.
-Σχολικός αθλητισμός.
-Συνεργασία Δήμου με τα σχολεία και τους μαθητές.
- Ποια είναι τα σημερινά προβλήματα της περιοχής;
Υπάρχουν καθημερινά προβλήματα που αφορούν τον δήμο και στα οποία πρέπει να δίνουμε προτεραιότητα, όχι μόνο στην κατασκευή αλλά και στις επισκευές, είτε στην καλύτερη λειτουργία υπηρεσιών. Η μάχη της λακκούβας στους δρόμους πρέπει να δίνεται καθημερινά, το ίδιο και στα πεζοδρόμια, τα σπασμένα πλακάκια, τη φωταγώγηση δρόμων και πεζοδρόμων, την αστυνόμευση των δρόμων και πεζοδρόμων καθώς και τη παράνομη στάθμευση. Και βεβαίως πρέπει να δώσουμε μάχη, να τελειώνει αυτή η τραγική ιστορία με τα κλειστά μαγαζιά στο κέντρο.
- Τι μήνυμα στέλνετε μέσω του maroussi – news.gr στους πολίτες αυτής της πόλης;
Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να πορευτούμε, έχοντας ως επίκεντρο τους κατοίκους, με συνεργασία, ομαδικότητα, εμπιστοσύνη φαντασία και συσπείρωση.