Αποτελέσματα δημοσκόπησης maroussi-news: Να που θα ξοδέψουμε το Δώρο Χριστουγέννων

Η τελευταία δημοσκόπηση του maroussi-news με θέμα το Δώρο Χριστουγέννων και που θα επιλέξουμε να το ξοδέψουμε, μας έδωσε μια ιδέα για την κατάσταση των συμπολιτών μας φέτος τα Χριστούγεννα και επιβεβαίωσε τις αρχικές εκτιμήσεις για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επιβαρύνει τα περισσότερα νοικοκυριά.

Χαρακτηριστικά, η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων (46%) στην έρευνα  απάντησε “Ποιο δώρο;”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πήραν κάποιο χρηματικό δώρο από την εργασία τους.

Παρότι αντίθετο με τις διατάξεις του νόμου, πολλές επιχειρήσεις δεν έδωσαν δώρο στους εργαζόμενους με την ανοχή των τελευταίων, λόγω οικονομικών δυσκολιών.  Πρόκειται για μια πραγματικότητα που δε μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε, καθώς πολλοί συμπολίτες μας όχι μόνο δεν πήραν δώρο Χριστουγέννων, αλλά παραμένουν απλήρωτοι για την εργασία αρκετών μηνών, χωρίς να είναι σε θέση να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.

Όσοι πάντως ήταν τυχεροί και πήραν δώρο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, επέλεξαν να ξοδέψουν τα χρήματα σε δώρα για τους αγαπημένους τους και στη διασκέδασή τους, ενώ λιγότεροι στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και την  αποπληρωμή φόρων.

Χαρακτηριστικό είναι πως κανένας δεν επέλεξε την επιλογή “Ταξίδι”, που αν μη τι άλλο δείχνει τις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

 

 

Share