Φάρμακα για τα αδέσποτα στο Σωματείο Φιλόζωων Αμαρουσίου παρέδωσε ο Γιώργος Καραμέρος

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής και υποψήφιου δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Καραμέρου, η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών (ΠΕΒΤΑ) προχώρησε στην ενίσχυση του Εθελοντικού Σωματείου Φιλόζωων Αμαρουσίου (Σω.Φι.Α.).

Ο Γιώργος Καραμέρος συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Σωματείου Φιλόζωων Αμαρουσίου (Σω.Φι.Α.), Μαίρη Κονταρίδη, στα γραφεία της ΠΕΒΤΑ στο Μαρούσι. Η ενίσχυση αφορά στη διάθεση αντιπαρασιτικών φαρμάκων για τα αδέσποτα, όπως αμπούλες για τη θεραπεία μολύνσεων από ψύλλους και κρότωνες, χάπια για αντιμετώπιση παρασιτώσεων και περιλαίμια για εξωπαράσιτα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκε το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στην πόλη αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σωματείο καθώς λειτουργεί καθαρά με τη συμβολή εθελοντών, με τον αντιπεριφερειάρχη να σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Έμπρακτα στηρίζουμε την εθελοντική ομάδα του σωματείου για να συνεχίσει το έργο της. Είναι υποχρέωση της αυτοδιοίκησης να συμβάλλει στην προστασία των ζώων, την σταδιακή μείωση των γεννήσεων μέσω προγραμμάτων στείρωσης καθώς και την εκπαίδευση και ενημέρωση των ιδιοκτητών. Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, αναγκαία προϋπόθεση είναι η υιοθέτηση ηλεκτρονικής σήμανσης (microchip) και καταχώρισης κάθε ζώου συντροφιάς με την αξιοποίηση της γνώσης φιλοζωϊκών οργανώσεων και επιστημονικής κοινότητας».

 

Share