Το Μαρούσι έγινε…Κρήτη στο παραδοσιακό γλέντι της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου! (photos)

Η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς», διοργάνωσε ένα μεγάλο γλέντι την Παρασκευή 28 Ιουνίου στο Μαρούσι, με μουσική, χορό, κρητικές λιχουδιές και διασκέδαση μέχρι το πρωί!

Πλήθος κόσμου διαφόρων ηλικιών, Κρητικοί και μη Κρητικοί, από πολλά σημεία της Αττικής, μαζεύτηκαν στο Μαρούσι και απόλαυσαν το κρητικό γλέντι. Οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με τη μουσική και τα τραγούδια από το συγκρότημα του Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη) και των συνεργατών του Στέλιου Πετράκη στη λύρα, Γιάννη Παπατζανή στα κρουστά και Ανδρέα Αρβανίτη στο λαγούτο και στην ασκομπαντούρα.

Φωτό: Θοδωρής Κορδαλής-Σεβντάς

Γεύτηκαν αντικριστό, γαμοπίλαφο με βραστό κρέας, σουβλάκια, ντάκο, γραβιέρα και άλλες νοστιμιές. Απόλαυσαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου υπό την καθοδήγηση του δασκάλου κρητικών χορών Βασίλη Μουρτζανού και της δασκάλας παραδοσιακών χορών Άννας Μακρή. Την παράσταση «έκλεψε» το παιδικό τμήμα του συλλόγου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Κωστής Σηφάκης και τα μέλη του Δ.Σ. καλωσόρισαν τον κόσμο, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου και νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιος Πετρόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης.

Share