Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αμαρουσίου χρειάζεται τη στήριξη μας

Το Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που κατοικούν εντός των ορίων του Δήμου Αμαρουσίου και αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες.  Οι υπηρεσίες του παρέχονται μέσα από τη Πράξη  «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αμαρουσίου»  η οποία εντάχθηκε στο Ε.Π. «Αττική  2014 – 2020» με δικαιούχο το Δήμο Αμαρουσίου.

Μέσα από τη λειτουργία του, άποροι, άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, άστεγοι, άτομα που στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν δωρεάν τα φάρμακα που χρειάζονται για τη θεραπεία τους, κατόπιν ιατρικής συνταγής.

Στο Κοινωνικό Φαρμακείο μπορεί ο καθένας να πραγματοποιήσει δωρεά φαρμακευτικού, παραφαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, κατά τις ώρες λειτουργίας του (Δευτέρα με Παρασκευή 8:30 – 15:00). Δεν γίνονται δεκτά ληγμένα φάρμακα, ανοιγμένες κρέμες και σιρόπια και φάρμακα τα οποία απαιτούν ειδική συνταγή ναρκωτικών.

Η επικοινωνία των πολιτών και οι σχετικές πληροφορίες παρέχονται αποκλειστικά τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά, στα 213-20.31.915 – 936, email: koinonikofarmakeio@maroussi.gr. Το Κοινωνικό Φαρμακείο στεγάζεται επί της οδού Παλαιολόγου 9 (3ος όροφος), στο Μαρούσι, με ωράριο λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή 8:00 – 16:00.

Share