Συγκινητική η προσφορά του κόσμου στην 33η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου

Για ακόμα μια φορά, πλήθος κόσμου στήριξε έμπρακτα την 33η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου (25 & 26 Φεβρουαρίου), κατά την οποία ευαισθητοποιημένοι πολίτες και εργαζόμενοι του Δήμου προσήλθαν για να προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό, το αίμα.

Στην αιμοδοσία συγκεντρώθηκαν 166 μονάδες αίματος, μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των εθελοντών – αιμοδοτών, με τις οποίες ενισχύεται η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.

Οι συμμετέχοντες στην αιμοδοσία εφοδιάστηκαν με την ταυτότητα εθελοντή αιμοδότη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, που σε περίπτωση ανάγκης τους διασφαλίζει μονάδες αίματος για τους ίδιους ή τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Παράλληλα με την 33η Εθελοντική αιμοδοσία, πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση, καθώς και λήψη σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, σε όσους αιμοδότες το επιθυμούσαν, μέσω του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που λειτουργεί στο δημοτικό πολυϊατρείο Αμαρουσίου.

Την αιμοληψία διεκπεραίωσε το κινητό συνεργείο του νοσοκομείου «Αμ. Φλέμινγκ», το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

dav

Την επίβλεψη της διαδικασίας είχε ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) Πέτρος Κόνιαρης, με τη συνδρομή του προσωπικού του Νομικού Προσώπου.

Κοντά στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», στο προσωπικό του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, καθώς και στους εθελοντές αιμοδότες, βρέθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος μετά το πέρας της διαδικασίας δήλωσε: «Οι Μαρουσιώτες ανταποκρίθηκαν για μία ακόμη φορά δυναμικά στο κάλεσμα εθελοντισμού και αλληλεγγύης του Δήμου μας. Λίγα λεπτά εθελοντικής αιμοδοσίας είναι ικανά να σώσουν μία ολόκληρη ζωή. Συγχαρητήρια στους εθελοντές αιμοδότες μας».

Το «παρών» στη δράση έδωσαν ακόμη οι αντιπρόεδροι του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Κατερίνα Ιωάννου και Κώστας Αντωνόπουλος, αντιδήμαρχοι, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Τράπεζα Αίματος Δήμου Αμαρουσίου παραμένει ανοικτή στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», για όσους εθελοντές επιθυμούν να προσφέρουν.

Share