Ρώτας: Λυπάμαι που δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω την επίλυση πολεοδομικών ζητημάτων

“Ο δήμαρχος αποφάσισε για δικούς του λόγους, τους οποίους δεν γνωρίζω, ότι η συνεργασία μας έκανε τον κύκλο της” ανέφερε μεταξύ άλλων ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Αμαρουσίου, Κώστας Ρώτας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία εκφράζει μεταξύ άλλων τη λύπη του για την μη ολοκλήρωση του έργου του.

Ο κ. Ρώτας όπως αναφέρει χαρακτηριστικά πως ελπίζει η απομάκρυνσή του να μην αφορά στη διαφωνία τρόπου επίλυσης κάποιου κρίσιμου πολεοδομικού ζητήματος, καθώς αυτό θα αποτελεί πλήγμα για τις δημοκρατικές αξίες και κυρίως για τους συμπολίτες.

Ο Κώστας Ρώτας όπως έγινε γνωστό πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, αντικαταστάθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Ζήκο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Πέμπτη 27/12/2018 πληροφορηθήκατε την αναδιαμόρφωση του σχήματος διοίκησης, συγκεκριμένα την αλλαγή της θέσης αντιδημάρχου Πολεοδομίας.

Πάντα με γνώμονα το συμφέρον της πόλης μας, θεωρώ ότι στην ολιγόμηνη παραμονή μου στη θέση αυτή, εργάστηκα με ζήλο και υπευθυνότητα κι επιλύθηκαν πολλά προβλήματα που χρόνιζαν αδικαιολόγητα στην περιοχή μας. Θεωρώ, όμως, ότι υπήρχε η δυνατότητα να επιλυθούν ακόμα περισσότερα και λυπάμαι που δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να ολοκληρώσω και την επίλυση κάποιων συγκεκριμένων πολεοδομικών ζητημάτων.

Ο δήμαρχος αποφάσισε για δικούς του λόγους, τους οποίους δεν γνωρίζω, ότι η συνεργασία μας έκλεισε τον κύκλο της. Θέλω να πιστεύω, ότι αυτοί οι λόγοι δεν αφορούν στη διαφωνία τρόπου επίλυσης κάποιου κρίσιμου πολεοδομικού ζητήματος, καθώς αυτό θα αποτελεί πλήγμα για τις δημοκρατικές αξίες και κυρίως για τους συμπολίτες μας. 

Κώστας Ρώτας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αμαρουσίου

Η απάντηση της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου προς τον Κώστα Ρώτα 

Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου εκφράζει τις ευχαριστίες της προς το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Ρώτα για τη συνδρομή του στο έργο της Διοίκησης από τη θέση του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας, από τις 17/3/2017.

Μετά την εκπεφρασμένη επιθυμία του κου Ρώτα να συνεχίσει να συνεισφέρει στην πόλη σε θέματα πολεοδομικά, με απόφαση του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη, του ανατίθεται ο συντονισμός επί των θεμάτων της εν εξελίξει διαδικασίας ένταξης στο σχέδιο πόλης της περιοχής του Σωρού και των σχετικών με αυτήν πολεοδομικών κ.τ.λ. διαδικασιών, προκειμένου να διεκπεραιωθεί η ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης.

Επομένως ο  κ. Ρώτας  ως μέλος της Διοίκησης, μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται μέχρι την ολοκλήρωση του έργου του από τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου.

Να επισημάνουμε επίσης, ότι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που πέρασαν από την θέση του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας εργάστηκαν εντατικά για την επίλυση των σημαντικών πολεοδομικών ζητημάτων της πόλης, όπως και ο κ. Ρώτας, ο οποίος για την αντικατάστασή του είχε ενημερωθεί από το κ. Δήμαρχο, όπως, είθισται άλλωστε, καθ’ όλη τη διάρκεια της Διοίκησης  Πατούλη. Εξάλλου, ο κ. Ρώτας, ήδη δημοτικός σύμβουλος από το 2003, επί Διοίκησης Πατούλη αξιοποιήθηκε επί ενάμιση έτος στη θέση του Αντιδημάρχου κατά την τελευταία τετραετία, που αποτελεί μέλος της παράταξης «ΜΑΡΟΥΣΙ Ανθρώπινη Πόλη».

Τονίζουμε τέλος, ότι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Διοίκησης αποτελούν σημαντικά μέλη της στην προσπάθεια για την ολοκλήρωση του έργου της, από όποια θέση ευθύνης και αν βρίσκονται.

Share