Ρεπορτάζ maroussi-news: Αγανάκτηση κατοίκων για τα επικίνδυνα πεζοδρόμια! (Photostory)

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι του Αμαρουσίου, αφορά την κακή ποιότητα των πεζοδρομίων που μπορεί να  προκαλέσει πολλά ατυχήματα, όπως και έχει συμβεί αρκετές φορές σύμφωνα με καταγγελίες δημοτών στην ιστοσελίδα του maroussi-news.

Ένας από τους κεντρικότερους δρόμους του Αμαρουσίου, η Αγίου Κωνσταντίνου, ο οποίος μάλιστα προσελκύει και αρκετό κόσμο που επισκέπτεται την περιοχή λόγω του εμπορικού και άλλων καταστημάτων, παρουσιάζει τεράστιο πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι.

Πεζοδρόμια στενά, κακοδιατηρημένα και σε αρκετά σημεία τελείως κατεστραμένα, δοκιμάζουν όχι μόνο τη υπομονή των πεζών που αναγκάζονται να κάνουν…μανούβρες για να τα διασχίσουν, αλλά ελοχεύουν και το σοβαρό κίνδυνο τραυματισμών.

Αν συνυπολογίσουμε πως δίπλα ο δρόμος είναι κεντρικός και περνάνε οχήματα με μεγάλη ταχύτητα, ο κίνδυνος μεγαλώνει, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις ο πεζός είναι αναγκασμένος να βγει στην άσφαλτο για να συνεχίσει την πορεία του. Το πρόβλημα μάλιστα γίνεται ακόμα πιο έντονο, αν προσθέσουμε και τα δεκάδες αυτοκίνητα που σταθμεύουν προκλητικά και ανεμπόδιστα πάνω στο πεζοδρόμιο. Εκτός από θέμα ηθικής και έλλειψης αλληλοσεβασμού, αυτές οι συνθήκες θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη σωματική υγεία των πεζών.

Οι καταγγελίες των αναγνωστών του Maroussi-news για ατυχήματα, σπασμένα πόδια και χέρια και γενικότερη αγανάκτηση είναι επαναλαμβανόμενες και χρειάζεται πρωτοβουλία από τους αρμόδιους φορείς, ώστε να διορθωθεί άμεσα το πρόβλημα.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του maroussi-news από την Αγίου Κωνσταντίνου, μαζί με υλικό που προώθησαν αναγνώστες της ιστοσελίδας:

Share