Πλήθος κόσμου θαύμασε από κοντά το 1ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών του Δήμου Αμαρουσίου (pics)

Με μεγάλη επιτυχία και σκέψεις να καθιερωθεί ως θεσμός, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 το 1ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών στο Μαρούσι. Τη διοργάνωση ανέλαβε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου στην αίθουσα της Νεανικής Εστίας του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Πολύδροσο για να ακούσει τις όμορφες φωνές των παιδιών και να χειροκροτήσει την προσπάθειά τους.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη τον προϊστάμενο της Ενορίας Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου πατέρα Λάμπρο Ανδρεάκη για αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία που αγκάλιασε και στήριξε ο Δήμος, η οποία συνθέτει και δημιουργεί πολιτισμό με βασικό πρωταγωνιστή τα παιδιά.

«Αποδεικνύεται πως όταν υπάρχει μεράκι και αγάπη μπορούμε να χαρίσουμε στα παιδιά μας δημιουργικές διεξόδους και να τα εμπνεύσουμε με θετικά πρότυπα», τόνισε ο δήμαρχος. Επανέλαβε δε, ότι «τα παιδιά στο Μαρούσι θα έχουν πάντα τον πρώτο λόγο και, σε συνεργασία με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς, θα κάνουμε πάντα το καλύτερο δυνατό».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου, Νίκος Πέππας, μίλησε για την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης και για την προοπτική θεσμοθέτησης και επέκτασής της από τη στιγμή που τυγχάνει τόσο μεγάλης αποδοχής.

Στο Φεστιβάλ παρόντες ήταν ακόμη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Σμυρνής, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γιάννης Νικολαράκος, η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Βουρλάκη, η αναπληρώτρια πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Φανή Λέκκα και ο αντιπρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Κων/νος Αντωνόπουλος.

Έλαβαν μέρος οι χορωδίες:

Παιδική Χορωδία «Sepali Cantano».
Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου.
Παιδική Χορωδία Νεανικής Εστίας Αγίου Αθανασίου.
Χορωδία 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου Χορωδία.

Share