Πλήθος κόσμου απόλαυσε ζωντανή μουσική, χορό και…Καραγκιόζη στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Αμαρουσίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Αμαρουσίου, με εκατοντάδες θεατές να γεμίζουν την πλατεία Ηρώων για να απολαύσουν ένα μοναδικό χορευτικό και μουσικό «ταξίδι» σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Το Φεστιβάλ, που έχει γίνει θεσμός στο Δήμο Αμαρουσίου, διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) με την ευκαιρία της λήξης του προγράμματος «Παραδοσιακών Χορών Ενηλίκων» στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου για την περίοδο 2018 – 2019.

Μαζί και ο λαϊκός ήρωας μικρών και μεγάλων, Καραγκιόζης, ο οποίος είναι επίσης μια φιγούρα στενά συνδεδεμένη με την παράδοση και τον πολιτισμό του Αμαρουσίου. Ο σπουδαίος καραγκιοζοπαίχτης Γιάννης Νταγιάκος έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, χαρίζοντας άπλετο γέλιο σε όλους.

Περισσότεροι από 180 χορευτές από τις ομάδες Παραδοσιακών Χορών, φορώντας τις τοπικές παραδοσιακές φορεσιές κάθε ιδιαίτερης πατρίδας με τη συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής, ξεσήκωσαν τους θεατές με χορούς από τη Μύκονο, τη Νάξο, την Πάρο, τη Δράμα, τη Χερσόνησο Ερυθραίας, τη Σιάτιστα, τα Κήθυρα, τη Φλώρινα, τη Θράκη και την Αν. Ρωμυλία.

Στην παραδοσιακή ορχήστρα συμμετείχαν: στο λαούτο ο Ηλίας Μαυρίκης, στα κρουστά ο Λάζαρος Ακριβόπουλος, στο τραγούδι ο Ηλίας Γάκος, στο κλαρίνο ο Αποστόλης Βαγγελάκης, στο βιολί ο Ιάσων Κτενάς, στο ακορντεόν ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης και στη γκάιντα ο Βασίλης Γραμματικός.

Τα τμήματα χορού για τη φετινή περίοδο προπόνησαν η Έφη Ρογκάκου, η Βασιλική Ρέντζιου, η Ευτυχία Καψάλη, η Νατάσσα Θανοπουλου, η Δήμητρα Λουλάκα.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, συνεχάρη τους χορευτές, τους εκπαιδευτές, τους μουσικούς και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, υπογραμμίζοντας τη διαρκή στήριξη της δημοτικής Αρχής στις ελληνικές παραδόσεις και τον ελληνικό πολιτισμό.

«Η πολιτιστική μας κληρονομιά αποτελεί σταθερή και διαχρονική αξία στη σύγχρονη εποχή και μοχλός ανάπτυξης και προόδου. Η πατρίδα μας, καθώς και το Μαρούσι διαθέτουν πλούσια πολιτιστική παρακαταθήκη και αυτή την πολιτιστική κληρονομιά και ταυτότητα οφείλουμε να την μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές. Θα συνεχίσουμε σταθερά να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και να υλοποιούμε δράσεις για τη διαφύλαξη, την προβολή και την αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας μας» τόνισε.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά για την ιατρική κάλυψη της εκδήλωσης την Interamerican με τη διάθεση ασθενοφόρου.

Share