Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το θάνατο της Ιφιγένειας Συγγρού

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Μαΐου 2022 στο Κτήμα Συγγρού για τα 100 χρόνια που συμπληρώνονται από το θάνατο της ευεργέτιδας Ιφιγένειας Ανδρέα Συγγρού, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών σε συνεργασία με τον Σύλλογο  «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού».

 

Εκτός από τον Πρόεδρο του ΙΓΕ κ. Διονύση Κυριακόπουλο και την Πρόεδρο του Συλλόγου κα Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου, παραβρέθηκαν: ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο Εποπτεύων το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών κα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αμαρουσίου  και μέλος ΔΣ του ΙΓΕ κ. Στέφανος Τσιπουράκης, ο Αντιπρόεδρος του ΙΓΕ κ. Αλέξανδρος Κόκκαλης,  ο εκπρόσωπος και Διευθυντής του Ἰδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος ὁ Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Λιέπουρης, η πρόεδρος του Αμαλείου Ορφανοτροφείου Θηλέων κα Ιωάννα Φωκά, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Πέτρος Κούκουζας και Σπύρος Μπόγδανος και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Μάχη Νικολαράκου με τη ιδιότητα του μέλους της εθελοντικής ομάδας πολιτικής προστασίας του Δήμου.

Κατά το σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Θ. Αμπατζόγλου αναφέρθηκε στους ισχυρότατους δεσμούς του Δήμου Αμαρουσίου με το ΙΓΕ και το Κτήμα Συγγρού. Ο Δήμαρχος σημείωσε τη μέριμνα του Δήμου για τη συντήρηση και διαρκή αναβάθμιση των Σχολείων που εδρεύουν εντός του Κτήματος αλλά και την πρόθεσή του για αξιοποίηση εν γένει του Κτήματος. Στη συνέχεια μίλησε για την αφοσίωση με την οποία τόσο οι υπηρεσίες του Δήμου όσο και τα σώματα των Μαρουσιωτών εθελοντών προστατεύουν το Δάσος που αποτελεί πηγή οξυγόνου για όλη την Αττική.

Στο πλαίσιο αυτό μετά το πέρας των ομιλιών βραβεύτηκαν οι εθελοντές που συνδράμουν στην ασφάλεια, την συντήρηση και την προστασία του Κτήματος Συγγρού με κυρίαρχο Σώμα την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου, που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες εποπτεύει νυχθημερόν το Δάσος για πρόληψη και καταστολή τυχόν πυρκαγιών.

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν από τους Ομιλητές ήταν:

1. Ιφιγένεια Ανδρ. Συγγρού: προσωπικότητα και έργο από την κα Παναγιώτα Μοσχονά, Φιλόλογο – Συγγραφέα,

2.Το Κληροδότημα Συγγρού – Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, 120 χρόνια αγροτικής εκπαίδευσης από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΙΓΕ κ. Διονύσιο Α. Κυριακόπουλος, και

3. Η αξία του Εθελοντισμού στην υπηρεσία του Κληροδοτήματος από την Πρόεδρο των Φίλων του Δάσους Συγγρού κα Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου.

Share