Νέα σεμινάρια από το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών

Γευσιγνωσία Οίνου και Ελαιολάδου, Πρακτική Γεωργία και Κοινωνική Οικονομία είναι μόνο μερικά από τα νέα πρωτοποριακά σεμινάρια που εντάσσονται στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών.  Επίσης διαχωρίζονται σεμινάρια που είχαν συμπτυχθεί όπως τα Φυτικά Καλλυντικά, η Σαπωνοποιία και η Αρωματοθεραπεία, καθώς και η Αμπελουργία και η Οινολογία.

Μέσω των συγκεκριμένων σεμιναρίων στοχεύει στην επιμόρφωση όχι μόνο των επαγγελματικών του κλάδου αλλά και όλων των πολιτών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες σε αγροτικά θέματα.

Στο πλαίσιο διεύρυνσης και εμπλουτισμού των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του, το  Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών ενεργοποιεί και παλαιότερα σεμινάρια που αφορούν εξειδικευμένα θέματα όπως αυτοφυή και καλλιεργήσιμα μανιτάρια, αγροβιοτεχνίες, συστήματα αυτόματης άρδευσης, βιολογικές καλλιέργειες και ποτοποιία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν και κάποιο από τα βασικά σεμινάρια του Ι.Γ.Ε. που περιλαμβάνουν κύκλο μαθημάτων σε αντικείμενα όπως μελισσοκομία, ελαιοκομία, κηποτεχνία και ξύλινες κατασκευές.

Τα σεμινάρια του Ι.Γ.Ε. πραγματοποιούνται δύο φορές τον χρόνο, από Σεπτέμβριο μέχρι Ιανουάριο και από Φεβρουάριο έως Ιούνιο, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους  ανάλογα με το πρόγραμμα, ενώ η πρακτική εξάσκηση γίνεται σε καλλιεργούμενες εκτάσεις του Κτήματος Συγγρού.

 Τα σεμινάρια διάρκειας 120 ωρών γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, ενώ τα σεμινάρια διάρκειας 80 ωρών μία φορά την εβδομάδα. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των νέων σεμιναρίων θα αναρτηθεί στις 16 Αυγούστου στην ιστοσελίδα του Ι.Γ.Ε. στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ige.gr