Μήνυμα ευαισθητοποίησης για την αξία της δωρεάς οργάνων στο πλαίσιο εκδήλωσης

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, πραγματοποιήθηκε μία ξεχωριστή εκδήλωση για τη γιορτή της Μητέρας, αφενός να τιμηθεί η Μάνα- Μητέρα-Μαμά που μέσω αυτής δίδεται το Θείο Δώρο της ζωής και αφετέρου να σταλεί μήνυμα ευαισθητοποίησης για την αξία της δωρεάς οργάνων που δίνει ελπίδα ζωής και αναγεννά πάσχοντες από σοβαρά νοσήματα συνανθρώπους μας.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Παράρτημα Αμαρουσίου-Πεύκης της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών Αμαρουσίου «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ» και το Σωματείο  Ηπατομεταμοσχευθέντων «ΗΠΑΡχω» , στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Κυριακή 12 Μαΐου 2024, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου. 

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης, που όπως ανέφερε μαζί με την τιμή που απευθύνουμε σε μια από τις πιο σημαντικές μορφές της ζωής μας, τη Μητέρα μας, απευθύνουμε κάλεσμα ευαισθητοποίησης για τη δωρεά οργάνων που μέσω αυτής έχουν σωθεί δεκάδες ζωές.
«Είναι μεγίστης αξίας κάθε πρωτοβουλία που ισχυροποιεί την αύξηση των δωρητών οργάνων και εμείς στεκόμαστε αρωγοί και στηρίζουμε κάθε σχετική δράση για τη δωρεά οργάνων  ως μία ύψιστη πράξη ανθρωπισμού και αγάπης.» 

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν η Πρόεδρος του Παραρτήματος Αμαρουσίου-Πεύκης της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ, Δικηγόρος Ελένη Τσουκλείδου, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ. Κυρίλλου, Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος και η Πρόεδρος Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ, νομικός επιστήμων Μαρία Γιαννίρη.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Δρ. Βασίλειος Βούγας, MD,PhD. Συντονιστής διευθυντής Α’ Χειρουργικής Κλινικής-Μονάδας Μεταμοσχεύσεως Οργάνων Γ.Ν. «Ευαγγελισμός» και η Ελευθερία Κρικέλη, διευθύντρια Α’ Παθολογικής Κλινικής Ομίλου «Υγεία»-Μητέρα», Τομεάρχης Παθολογικού Τομέα. 

Συγκινητικές ήταν οι αφηγήσεις του Δημήτριου Μαγγίνα, Πρόεδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνεύμονα «ΣΥΝΕΧΙΖΩ» και της Χριστίνας Θεοδωρίδου, Προέδρου Ηπατομεταμοσχευθέντων «ΗΠΑΡχω» για  τις εμπειρίες τους ως υποψήφιοι για μεταμόσχευση, υπογραμμίζοντας ότι το πιο γλυκό τηλεφώνημα που δέχθηκαν ήταν όταν τους είπαν ότι βρέθηκε μόσχευμα. 

Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά με τραγούδια του ελληνικού και κλασικού ρεπερτορίου από την καθηγήτρια Μονωδίας Χριστίνα Σπηλιακοπούλου, συνοδευόμενη από την Καλλιόπη Φώτου στο πιάνο, υπό την επιμέλεια της διευθύντριας του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου Φωτεινή Κοσκόρου

Παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Ρένα Χαλιώτη, Δημήτρης Σμυρνής, Ελένη Λέκκα, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Φανή Λέκκα, η Εντεταλμένη σε θέματα πρόληψης της Υγείας Κατερίνα Ιωάννου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κυριακή Κανάρη-Νταλή και Ευτυχία Παρασύρη, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της πόλης.  

Share