“Μένουμε σπίτι και το Πάσχα”

Με βαριά πρόστιμα, κυρώσεις αλλά και αυξημένη αστυνομική παρουσία θα εφαρμοστεί το δόγμα «Μένουμε Σπίτι και το Πάσχα», στο πλαίσιο των ενεργειών για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη εκπονήσει σχέδιο για το  «σφράγισμα» των διοδίων αλλά και των επαρχιακών δικτύων. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έστειλε χθες το μήνυμα δηλώνοντας ότι «τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, η μάχη συνεχίζεται και ο Απρίλιος είναι ένας σημαντικά κρίσιμος μήνας. Η οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησης από τα αστικά κέντρα προς την ύπαιθρο δημιουργεί προϋποθέσεις μεταφοράς του ιού και αυτό δεν μπορούμε ούτε να το ρισκάρουμε ούτε να το επιτρέψουμε».

Έτσι, ξεκινούν από σήμερα οι αυστηροί έλεγχοι στα διόδια των Εθνικών Οδών, στους παράδρομους των Εθνικών Οδών αλλά και σε όλα τα επαρχιακά οδικά δίκτυα. Περιπολικά θα βρίσκονται όλο το 24ωρο στα διόδια εισόδου και εξόδου των μεγάλων αστικών κέντρων. Τα αυστηρά πρόστιμα, ύψους 300 ευρώ, εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για όσους είχαν σκοπό να το… ρισκάρουν και να πάνε για Πάσχα στο χωριό.

Παράλληλα, όμως ξεκινούν οι έλεγχοι σε όλα τα λιμάνια από το Λιμενικό, ενώ το ίδιο αυστηρό θα είναι το πλαίσιο στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ. Από εκεί θα μπορούν να φύγουν για προορισμούς της περιφέρειας μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι, χωρίς όμως να έχουν δυνατότητα επιστροφής στα αστικά κέντρα μέχρι τις 27 Απριλίου, ημερομηνία λήξης των απαγορεύσεων κυκλοφορίας. Οι μόνιμοι κάτοικοι περιοχών εκτός πόλεων θα μπορούν να ταξιδέψουν μόνο εάν έχουν πάνω τους εκκαθαριστικό σημείωμα που δείχνει τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας.

Αποτρεπτικά για τους… απείθαρχους δεν θα λειτουργήσει μόνο το αυξημένο πρόστιμο αλλά και κυρώσεις, όπως η αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες.

Πηγή: ethnos.gr

Share