Η πρόεδρος του Συλλόγου Αθμονέων μιλά στο maroussi – news για όλες τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του

Εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις και εκδρομές διοργανώνει εδώ και δεκαετίες ο Σύλλογος Αθμονέων, ο παλαιότερος σύλλογος του Αμαρουσίου με έτος ίδρυσης το 1924.

Περάσαμε ένα απόγευμα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Ρούλα Μπογδάνου – Καλύβα, την Γενική Γραμματέα, Δήμητρα Πετρούτσου και την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Κλαίρη Σούτα οι οποίες με ενθουσιασμό μας εξήγησαν τη λειτουργία του συλλόγου αλλά και την προσφορά του στους πολίτες του Αμαρουσίου.

«Αφιερώνουμε από τον προσωπικό μας χρόνο στον σύλλογο. Δουλεύουμε με μεράκι και αγάπη για τον τόπο μας» δήλωσαν στο maroussi – news και τόνισαν μεταξύ άλλων «θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανό τον σύλλογό μας και να μεταλαμπαδεύσουμε όλα όσα έχουμε αποκομίσει στα παιδιά μας». Επίσης επεσήμαναν πως αρχή του συλλόγου είναι κάθε μήνα να διοργανώνουν κάτι είτε πρόκειται για εκδήλωση είτε για εκδρομή.

Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Αθμονέων

Όπως μας εξήγησε η πρόεδρος του συλλόγου κ. Μπογδάνου – Καλύβα υπάρχουν θεσμοθετημένες εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο όπως είναι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στις 6 Ιανουαρίου. Επίσης ο σύλλογος κάθε χρόνο ανοίγει το Τριώδιο και διοργανώνει μια αποκριάτικη εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους. Φέτος η αποκριάτικη συνεστίαση του συλλόγου θα γίνει στις 17 Φεβρουαρίου. Μεταξύ των θεσμοθετημένων εκδηλώσεων είναι και εκείνη τη μνήμης και τιμής των Πεσόντων Μαρουσιωτών του 1821. Ο Σύλλογος Αθμονέων αποχαιρετά επίσης τη χειμερινή περίοδο, τον Ιούνιο, διοργανώνοντας την καλοκαιρινή γιορτή “Ουζάκι” με μεζέδες και ζωντανή μουσική.

Μπορεί να μην ανήκουν στις θεσμοθετημένες εκδηλώσεις ωστόσο ο σύλλογος τιμά την μητέρα ανήμερα της γιορτής της μητέρας και επίσης διοργανώνει αρτοκλασία στις 8 Σεπτεμβρίου στην Παναγιά τη Νερατζιώτισσα γιορτάζοντας συγχρόνως και τα γενέθλια του. Εξίσου σημαντική είναι και η εκδήλωση του Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σύλλογος τιμά τα μέλη που έχουν προσφέρει στην κοινωνία και στο Μαρούσι.

Οι φιλανθρωπικές του δράσεις

Έντονη είναι και η φιλανθρωπική δράση του συλλόγου με προσφορές για τους άπορους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στη Μητρόπολη Αμαρουσίου, στη Μέριμνα του γήρατος αλλά και οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη. «Φροντίζουμε να προσφέρουμε όχι μόνο κατά τη διάρκεια των εορτών αλλά και όποτε πραγματικά μπορούμε. Φροντίζουμε να διατηρούμε το ταμείο μας σε καλά επίπεδα έτσι ώστε να προσφέρουμε όσον το δυνατόν περισσότερο καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς» τόνισε η κ. Μπογδάνου – Καλύβα.

Οι Εκδρομές

Oι Κυριακές για τον σύλλογο είναι ξεχωριστές. Συχνά διοργανώνονται μονοήμερες εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς όπως Στεμνίτσα, Αράχωβα, Δημητσάνα.

Πληροφορίες

Σύλλογος Αθμονέων

Στ. Δραγούμη 30 & Μιλτιάδου , Μαρούσι

210 8064663