Επίσκεψη αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε νηπιαγωγείο – βρεφονηπιακό σταθμό στο Μαρούσι στο πλαίσιο ενημερωτικής δράσης

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ενημερωτικών δράσεων για την ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των παιδιών με την Ελληνική Αστυνομία, το πρωί της Τετάρτης 13 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής στο νηπιαγωγείο – βρεφονηπιακό σταθμό Amfion ΔΕΗ στο Μαρούσι. Κατόπιν πρόσκλησης του Σταθμού για πραγματοποίηση της εν λόγω ενημερωτικής δράσης, παρευρέθησαν σε αυτό αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, ένστολοι, με υπηρεσιακές μοτοσικλέτες και περιπολικό.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η αναγνώριση των ένστολων αστυνομικών και των υπηρεσιακών οχημάτων από τα παιδιά, η εξοικείωση με την εικόνα τους, η καλλιέργεια αισθήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας για το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και η τόνωση του κοινωνικού της χαρακτήρα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες εντός των σχολικών τάξεων για τον ρόλο και την αποστολή της αστυνομίας, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάστηκε για τον εξοπλισμό που φέρουν οι αστυνομικοί κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Στη συνέχεια, δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να μιλήσουν με φορητούς ασυρμάτους και έπειτα να μεταβούν στον προαύλιο χώρο του σχολείου, όπου  βρίσκονταν οι υπηρεσιακές μοτοσικλέτες και το περιπολικό, ώστε να υπάρξει περαιτέρω εξοικείωση και να δοθεί μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα της αστυνομίας.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη διανομή αναμνηστικών στα παιδιά, κατόπιν πρωτοβουλίας των συμμετεχόντων αστυνομικών.

Τέλος, στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας σημειώνεται ότι η εν λόγω επίσκεψη ήταν εποικοδομητική τόσο για τους μαθητές όσο και για τους αστυνομικούς που συμμετείχαν.

Share