Εκπαιδευτικό Εργαστήριο για παιδιά: «Ενέργεια: 5 τρόποι να σώσεις τον πλανήτη σου» από τη Βoρέειο Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου

Εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, με θέμα: «Ενέργεια:5 τρόποι να σώσεις τον πλανήτη σου», πραγματοποιεί η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εργαστηρίων που διοργανώνει από το Μάιο έως το Δεκέμβριο του 2023, σε συνεργασία με το Εργαστήρι Σχεδιασμού και Υλοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων «Βιώνω-Μαθαίνω- Δημιουργώ».

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί με δωρεάν συμμετοχή, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 και ώρα 12:00, στο χώρο της Βορέειου Βιβλιοθήκης.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να κατανοήσουν την αλληλεπίδραση ανθρώπου και περιβάλλοντος. Με τη βοήθεια προσομοιώσεων και της μεθοδολογίας STE(A)M θα έλθουν σε επαφή με τον τρόπο λειτουργίας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Α.Π.Ε.), ανακαλύπτοντας τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά τους.

 
Στόχος, η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα αειφόρου ανάπτυξης, που θα οδηγήσει στη διαμόρφωση μιας νέας φιλοπεριβαλλοντικής κουλτούρας.

  

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Εργαστήριο της Βορέειου Βιβλιοθήκης, τηλ. επικοινωνίας 210-61.47.181 .   

Share