Εκδηλώσεις του Δήμου Αμαρουσίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Ο Δήμος Αμαρουσίου εγκαινιάζει τις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, με τη διοργάνωση του Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα: «Εμπνέομαι από τους Ήρωες του 1821».

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε σχετικό του μήνυμα αναφέρει: «Ο Δήμος μας τιμά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του Ελληνικού Έθνους με ένα πλούσιο καλεντάρι μνήμης και γνώσης. Είναι μία κομβική επέτειος για την πατρίδα μας αλλά και για την πόλη μας. Οι Μαρουσιώτες αγωνιστές με τον ηρωισμό και την αυταπάρνησή τους συνέβαλαν καθοριστικά στην εξέλιξη του επαναστατικού αγώνα στην Αττική με σημαντικότερη και γνωστότερη τη συμβολή τους στην πολιορκία της Ακροπόλεως. Ξεκινούμε τις εκδηλώσεις μας με ένα διαγωνισμό που απευθύνεται στη μαθητική κοινότητα με σκοπό αφενός να εμφυσήσουμε τις αξίες της ελευθερίας και της φιλοπατρίας και αφετέρου να δώσουμε βήμα στη δημιουργική έκφραση των παιδιών μας. Είμαστε σίγουροι πως η συμμετοχή θα είναι μεγάλη και εμείς με τη σειρά μας θα αναδείξουμε το ταλέντο και την έμπνευση των μαθητών μας για αυτή την τόσο σημαντική επέτειο».

Ο διαγωνισμός που συντονίζεται από το Γραφείο Νέας Γενιάς και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αφορά στους παρακάτω τομείς:

•  Διαγωνισμός Ζωγραφικής για μαθητές Δημοτικού.

•  Διαγωνισμός Ποίησης και Λογοτεχνίας για μαθητές Γυμνασίου.

•  Διαγωνισμός Φωτογραφίας για μαθητές Λυκείου.

Ως τελική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και των έργων έχει ορισθεί η 7η Μαίου 2021. Τα έργα θα αξιολογηθούν από Καλλιτεχνική Κριτική Επιτροπή. Σε κάθε κατηγορία θα δοθούν Α΄ Β΄ και Γ΄ Βραβεία από τους χορηγούς του διαγωνισμού. Όλα τα έργα θα φιλοξενηθούν σε έκθεση που θα γίνει στο Δημαρχείο στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

Share