Αντιδράσεις για την απόφαση του ΙΓΕ να κλείνουν οι πόρτες του Δάσους Συγγρού με τη δύση του ηλίου

Η νέα διοίκηση του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) αποφάσισε ότι πλέον θα κλείνουν οι πόρτες του Δάσους Συγγρού με τη δύση του ηλίου. Η απόφαση αυτή έφερε αντιδράσεις τόσο στον κόσμο του Αμαρουσίου που θέλει να έχει ελεύθερη πρόσβαση στο δάσος, όσο και σε κάποιους συλλόγους.

Η παράταξη “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” με επικεφαλής τη Μαίρη Διακολιού, έθεσε μάλιστα το ζήτημα στο πρόσφατο ημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου.

Αναλυτικά:

Η νέα διοίκηση του ΙΓΕ, που διαχειρίζεται το Δάσος Συγγρού, εξέδωσε ανακοίνωση βάσει της οποίας οι πολίτες δεν θα έχουν το δικαίωμα να επισκέπτονται το Δάσος μετά τη δύση του ηλίου.

Είναι γνωστό ότι το Δάσος Συγγρού αποτελεί χώρο αναψυχής και ξεκούρασης εκατοντάδων Μαρουσιωτών και πολιτών άλλων δήμων και έχει ενταχθεί στη λειτουργία της πόλης μας με θετικό τρόπο.

Ο περιορισμός της χρήσης του έχει προκαλέσει εύλογες αντιδράσεις από δημότες, οι οποίοι δίκαια διαμαρτύρονται για τη μερική αποκοπή του Δάσους από την κοινωνία και αγωνιούν αν αυτός ο περιορισμός είναι η αρχή μίας σειράς περιορισμών που στόχο έχουν τη διευκόλυνση της κερδοσκοπικής εκμετάλλευσής του.

Ερωτάται:

Ποια η θέση του Δήμου Αμαρουσίου για το θέμα;

Έχει ο Δήμος Αμαρουσίου την πρόθεση να υπερασπιστεί το δικαίωμα των Μαρουσιωτών να κάνουν ελεύθερη χρήση του Δάσους υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στη νέα διοίκηση;

Έχει ο Δήμος Αμαρουσίου την πρόθεση να συνεργαστεί με άλλους Δήμους (π.χ. Δήμος Κηφισιάς) προκειμένου να συντελέσουν στο να αναστραφεί η εν λόγω απόφαση του ΙΓΕ;

Έχει ο Δήμος Αμαρουσίου την πρόθεση να συμβάλλει σε συνεργασία με τους πολίτες ώστε να ακυρωθεί στην πράξη η απόφαση αυτή και να ανακοπεί κάθε μελλοντική αντίστοιχη πρόθεση της νέας διοίκησης του ΙΓΕ;

Share