Οι γειτονιές του Δήμου Αμαρουσίου εξοπλίζονται με σύγχρονα & ασφαλή υπαίθρια όργανα άθλησης

Την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου πραγματοποίησε επίσκεψη στις περιοχές του Ψαλιδίου και των Εργατικών Κατοικιών, προκειμένου να επιθεωρήσει τα νέα τοποθετημένα Υπαίθρια Όργανα Άθλησης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής και σε συνέχεια των διαβουλεύσεων που πραγματοποιεί ο Δήμαρχος με τους συλλόγους και κατοίκους όλων των γειτονιών του Αμαρουσίου, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα για τοποθέτηση Υπαίθριων Οργάνων Άθλησης ( Πάγκο κοιλιακών, Όργανο βάδισης αέρος, Ποδήλατο, Όργανα Καλλισθενικής Γυμναστικής όπως μονόζυγα κ.α.)

Στις περιοχές του Ψαλιδίου (Λακωνίας & Χαράς, Α. Παπανδρέου) των Εργατικών Κατοικιών, των Αγίων Αναργύρων (Μ. Αλεξάνδρου) έχουν ήδη εγκατασταθεί υπαίθρια όργανα άθλησης είναι ειδικά σχεδιασμένα για την ασφαλή άσκηση, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος καταπόνησης ή τραυματισμού του ανθρώπινου σώματος. Συνδυάζουν ψυχαγωγία με δωρεάν άθληση για ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα. Σε όλα τα όργανα γυμναστικής αναγράφονται οδηγίες και είναι απλά στη χρήση τους. Τα επόμενα υπαίθρια όργανα θα εγκατασταθούν στις περιοχές Ηπειρώτικα, ΚΑΤ, Κοκκινιά και Νέα Λέσβο.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Εξωτερικών Συνεργείων Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη για τα έργα εγκατάστασης των οργάνων άθλησης, ενώ παρουσία κατοίκων, πραγματοποιήθηκε επίδειξη ορθής χρήσης από τη Γυμνάστρια του Δήμου Αλεξάνδρα Σταυρίδη.

Ο Δήμαρχος Θ. Αμπατζόγλου κατά την επίσκεψή του στις περιοχές του Ψαλιδίου και των Εργατικών Πολυκατοικιών είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Συλλόγους και τους κατοίκους αυτών των περιοχών και να επισημανθούν ζητήματα στο πλαίσιο του συνεχούς διαλόγου της Δημοτικής Αρχής με τους πολίτες.

 

Κατά την επίσκεψη του Δημάρχου στην περιοχή του Ψαλιδίου παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης του Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Νικολαράκος και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελένη Βλάχου

Ενώ στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών παρόντες ήταν ακόμη η Αντιδήμαρχος Ρένα Χαλιώτη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλης Μπούρας, Σπύρος Μπόγδανος.

Από τον Εξωραϊστικό – Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ψαλιδίου «Ζωοδόχος Πηγή» παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Σολδάτος, ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Θεοχάρης και τα μέλη Κατερίνα Μπινιακού και Εμμανουήλ Μουλιανιτάκης.

 

Από τον Εξωραϊστικό – Εκπολιτιστικό Σύλλογο ”Άγιος Κων/νος” Εργατικών Κατοικιών Αμαρουσίου η Πρόεδρος Κωνσταντίνα Κοσμίδου, ο  Γ. Γραμματέας Πέτρος Πετρόπουλος καθώς και τα μέλη Λέττα Κανελλοπούλου, Έφη Κατσούλα.

Share