Ακαδημία Ανάπτυξης Αθλητών: Το παλαιότερο summer basketball Camp που ειδικεύεται στο Pick ‘n’ Roll επιστρέφει για ακόμα μία χρονιά

Το καλοκαίρι για πολλούς είναι περίοδος διακοπών, όμως για τους αθλητές και ειδικά τους νεαρούς παίκτες, είναι η στιγμή να βάλουν τις βάσεις για να βελτιωθούν και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Το παλαιότερο summer basketball Camp που ειδικεύεται στο Pick ‘n’ Roll επιστρέφει για ακόμα μία χρονιά με στόχο να κάνει τη διαφορά και να βοηθήσει τους νέους αθλητές να αλλάξουν επίπεδο στο παιχνίδι τους.
Το “Pick ‘n’ Roll Training Camp” γίνεται υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Ανάπτυξης Αθλητών, ενός συλλόγου που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την εξέλιξη, τη βελτίωση και την ανάδειξη του ταλέντου των νεαρών αθλητών και σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο υλοποιεί ένα από τα πιο εξειδικευμένα basketball Camp της χώρας, με έμφαση στο Pick ‘n’ Roll.

Ανεξάρτητα από την ομάδα που ανήκεις, σε καλεί να συμμετάσχεις σε ένα πενθήμερο (3-7/7) Camp διαφορετικό από όλα τα άλλα, που δίνει βάση στην εξατομικευμένη προπόνηση και αναλύει σε βάθος το νευραλγικό κομμάτι του Pick ‘n’ Roll τόσο από την πλευρά του screener, του επιθετικού παίκτη αλλά και του αμυνόμενου. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που υπάρχουν μόλις 30 θέσεις για το camp, καθώς για να υπάρξει η απαιτούμενη έμφαση στη λεπτομέρεια απαιτείται ένας μικρός αριθμός συμμετεχόντων!

Το προπονητικό πρόγραμμα που αποτελεί ίσως το παλαιότερο Pick ‘n’ Roll basketball Camp της χώρας στηρίζεται στην τεχνογνωσία, στη λεπτομέρεια και στην εξειδίκευση του προπονητικού επιτελείου. Η «Ακαδημία Ανάπτυξης Αθλητών» καλεί όσους αθλητές είναι γεννημένοι από το 2005 μέχρι το 2015 κι ανεξάρτητα από την ομάδα που αγωνίζονται, να δηλώσουν συμμετοχή για μία από τις 30 διαθέσιμες θέσεις που υπάρχουν και να ζήσουν μία ανεπανάληπτη και άκρως εκπαιδευτική εμπειρία στο Αθλητικό Κέντρο “Σπύρος Λούης” (Βασ. Όλγας 12, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Αμαρουσίου)!

Στο camp εφαρμόζεται το πρωτοποριακό πρόγραμμα ανάπτυξης συγκεκριμένων ικανοτήτων, το οποίο σχεδιάστηκε, εκπονήθηκε κι εκτελείται από τον μετρ της ατομικής βελτίωσης με εμπειρία μεγαλύτερη των 30 χρόνων, Δημήτρη Γκόφα, ο οποίος έχει εργαστεί σε ομάδες Α1 κι Α2, ενώ είναι ο πρώτος Έλληνας προπονητής που έπειτα από πρόσκληση δημιούργησε camp στο εξωτερικό (Βέλγιο)!

Παράλληλα, είναι υπεύθυνος και διευθυντής της Ακαδημίας Ανάπτυξης Αθλητών, ενώ ήταν ο επιστημονικός υπεύθυνος που σχεδίασε το θερινό αθλητικό πρόγραμμα των Αρσακείων Σχολείων, το “1ο Papaloukamp”, καθώς και τα camps σημαντικών συλλόγων.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος οι νεαρότεροι αθλητές (2012-2015) θα συμμετέχουν στη διαδικασία ανάπτυξης και βελτίωσης του κινητικού μοντέλου περιφερειακού, το οποίο αποτελεί απαραίτητο εφόδιο για κάθε νεαρό αθλητή που θέλει να μεγιστοποιήσει την απόδοσή του. Μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος επιτυγχάνεται η ανάπτυξη κι η βελτιστοποίηση της ισορροπίας κι η καλύτερη επαφή με τη μπάλα κάτω από κλιμακούμενες συνθήκες δυσκολίας.

Για τους μεγαλύτερους ηλικιακά αθλητές θα εφαρμοστεί ένα επιπλέον ειδικό πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει την ανάλυση λεπτομερειών επιθετικών τακτικών, όπως είναι η dribble drive motion offense και η ball screen dribble drive offense. Μέσα από αυτές τις αναλύσεις οι αθλητές μαθαίνουν τον τρόπο για να δημιουργούν σωστές αποστάσεις μέσα στο παρκέ και σε ευνοϊκότερες συνθήκες για σκοράρισμα (drive and kick game). Τέλος, θα υπάρξει ατομική ανάλυση του pick ‘n roll (types, spacing, actions, create mismatches, read and react).

Ο περιορισμένος αριθμός αθλητών που συμμετέχουν στο Camp βοηθά παίκτες και προπονητές να συνεργαστούν με συνέπεια δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και στη λεπτομέρεια της κάθε κίνησης. Αυτό μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με το κέρδος, όμως η εταιρία Αστερίων που δραστηριοποιείται στον τομέα της Υγείας, καθώς και της Οικιστικής, Επαγγελματικής και Τουριστικής Ανάπτυξης αλλά και οι εταιρείες Redex, Yum Tales, Πολυμάθεια και Po Company στηρίζουν ενεργά την προσπάθεια.

Για πληροφορίες και εγγραφές όσο υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις ακόμα, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα Γεράσιμος Χατζόπουλος 6977168891 και Μίλος Παβλίσεβιτς 6973026181.

Share