Την κατασκευή campus γραφείων στο ακίνητο που στέγαζε μέχρι πρότινος τα Αηδονάκια δρομολογεί η Prodea, ύστερα από το λουκέτο στο πιο γνωστό λούνα παρκ πέντε γενεών των βορείων προαστίων.
Η εισηγμένη υπέγραψε πρόσφατα το συμφωνητικό εξαγοράς του ακινήτου που στέγαζε το λούνα παρκ, ενώ ο ιδιοκτήτης του ακινήτου και της επιχείρησης βρισκόταν σε συζητήσεις με υποψήφιους επενδυτές εδώ και μήνες.
Τον Ιανουάριο του 2022 η ΑΕΕΑΠ είχε αποκτήσει έναντι 14 εκατομμυρίων ευρώ το όμορο ακίνητο που στέγαζε στο παρελθόν την Εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά επί της Κηφισίας 77.
Το κτίριο των 4.172 τ.μ., που βρίσκεται σε ενιαία έκταση 10,4 στρεμμάτων, περικλείεται από τη λεωφόρο Κηφισίας και την οδό Διονύσου. Αξιοποιώντας αυτά τα οικόπεδα με το οικόπεδο του λούνα πάρκ, η Prodea θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της οικοπεδική έκταση 15.000 τ.μ..
Σε αυτή θα ανεγερθεί κτιριακό συγκρότημα γραφείων επιφάνειας περίπου 19.000 τ.μ. με ανωδομή 14.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ το σύνολο της επένδυσης ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ, αν συνυπολογιστούν οι δαπάνες για την απόκτηση γης.
Επιπλέον, το συγκρότημα των γραφείων που θα κατασκευαστεί θα ενσωματώνει τις σύγχρονες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και θα πιστοποιηθούν κατά το πρότυπο LEED στη βαθμίδα Gold.
Το έργο ενισχύει τη στόχευση της Prodea να καταστεί ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης πράσινων γραφείων στην περιοχή.
Μέχρι σήμερα η συνολική αξία χαρτοφυλακίου των κτιρίων που έχουν πιστοποιηθεί ή πρόκειται να πιστοποιηθούν ως πράσινα ανέρχεται σε 538 εκατομμύρια ευρώ.
Να σημειωθεί ότι το 37% του χαρτοφυλακίου γραφείων της Prodea θα είναι πράσινα, κατά την ολοκλήρωσή τους.
Το αναγκαστικό λουκέτο
Κατά πληροφορίες, η επιχείρηση Αηδονόπουλου σκοπεύει να εγκαταστήσει σε άλλο ακίνητο, το λούνα παρκ, στο οποίο πάντως μπήκε λουκέτο από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας τον προηγούμενο Ιούνιο.
Ύστερα από έξι δεκαετίες δραστηριοποίησης, η Αρχή εξέδωσε αυτεπάγγελτα εντολή ελέγχου της νομιμότητας αδειοδότησης και λειτουργίας του λούνα παρκ, ύστερα από καταγγελία, διαπιστώνοντας ότι λειτουργούσε βάσει άδειας που είχε χορηγηθεί το 2006 και η χρονική ισχύς έχει λήξει.
Βάσει Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η ελάχιστη απόσταση από λούνα παρκ από την πλησιέστερη κατοικία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 150 μέτρων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΑΔ, τα Αηδονάκια λειτουργούσαν άνευ νόμιμης άδειας λειτουργίας από το 2001 έως το 2006, «εν μέσω προστριβών με τους περιοίκους, καταγγελιών, διοικητικών κωλυσιεργιών και δικαστικών διενέξεων».
Από το 2011, όταν αρμόδιο αστυνομικό όργανο διαπίστωσε ότι το λούνα παρκ λειτουργούσε άνευ αδείας αρμόδιας αρχής, λειτουργούσε βάσει απόφασης αναστολής εκτέλεσης της απόφασης σφράγισης της.
Το λούνα παρκ «έπεσε “θύμα” του δαιδαλώδους γραφειοκρατικού συστήματος και μιας παλαιάς (20ετούς) υπουργικής απόφασης που σχετίζεται με την χωροθέτηση του πάρκου σε σχέση με την οικιστική ζώνη της περιοχής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επιχείρηση, που διαθέτει ακόμη τέσσερα λούνα παρκ, το Escape Center στο Ίλιον και τους παιδότοπους Αηδονάκια Playtown στο The Mall Athens και στο λιμάνι του Πειραιά στην ακτή Ηετίωνος.
Πηγή: mononews.gr