Πώς να κάνετε τα μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα

Τα όσπρια δεν τρώγονται μόνο μαγειρευτά αλλά μπορούν να γίνουν και πεντανόστιμες σαλάτες που συνοδεύουν άψογα ψητά κρεατικά αλλά και ψάρια.

Υλικά

    2 φλ.τσ μαυρομάτικα ξερά
  1. 10 κ.τ.σ. κινόα
  2. 1 αβοκάντο μεγάλο
  3. 1 Κρεμμύδι ξερό κομμένο λεπτές φέτες
  4. 1 τομάτα κομμένη κύβους
  5. 1 Αγγούρι μέτριο κομμένο κυβάκια
  6. λίγο Λάχανο
  7. 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη και μερικές ροδέλες ακόμα
  8. Σταφίδες κατά βούληση
  9. Καρύδια κατά βούληση
  10. Μαϊντανό
  11. Αλάτι, πιπέρι
  12. Dressing
  13. 1/2 φλ.τσ ελαιόλαδο
  14. 1/4 φλ.τσ ξύδι απο κόκκινα σταφύλια
  15. Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τα φασόλια από το βράδυ. Την επόμενη βράζουμε τα φασόλια 5′ και πετάμε το νερό, βάζουμε νέο αλατισμένο νερό και βράζουμε 20′. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Ξεπλένουμε την κινόα πάρα πολύ καλά. Κατόπιν την βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν τα σπόρια. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.

Πηγή: cookpad

Share