Τα όσπρια δεν τρώγονται μόνο μαγειρευτά αλλά μπορούν να γίνουν και πεντανόστιμες σαλάτες που συνοδεύουν άψογα ψητά κρεατικά αλλά και ψάρια.
Υλικά
-
10 κ.τ.σ. κινόα
-
1 αβοκάντο μεγάλο
-
1 Κρεμμύδι ξερό κομμένο λεπτές φέτες
-
1 τομάτα κομμένη κύβους
-
1 Αγγούρι μέτριο κομμένο κυβάκια
-
λίγο Λάχανο
-
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη και μερικές ροδέλες ακόμα
-
Σταφίδες κατά βούληση
-
Καρύδια κατά βούληση
-
Μαϊντανό
-
Αλάτι, πιπέρι
-
Dressing
-
1/2 φλ.τσ ελαιόλαδο
-
1/4 φλ.τσ ξύδι απο κόκκινα σταφύλια
-
Αλάτι, πιπέρι
2 φλ.τσ μαυρομάτικα ξερά
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα φασόλια από το βράδυ. Την επόμενη βράζουμε τα φασόλια 5′ και πετάμε το νερό, βάζουμε νέο αλατισμένο νερό και βράζουμε 20′. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ξεπλένουμε την κινόα πάρα πολύ καλά. Κατόπιν την βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν τα σπόρια. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
Πηγή: cookpad