Χρυσοί Σκούφοι 2019: Ένα εστιατόριο στα βόρεια προάστια ανάμεσα στα καλύτερα της Ελλάδας

Οι Χρυσοί Σκούφοι απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», όπου βραβεύτηκαν τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα για το 2019.

Η κορυφή των Χρυσών Σκούφων παρέμεινε…κερκυραϊκή, καθώς το «Etrusco» ανακηρύχθηκε και πάλι ως το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας για το 2019. Τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν τρία αθηναϊκά εστιατόρια, η «Σπονδή», το «Varoulko Seaside» και το «Botrini’s».

Το «Botrini’s» είναι το μοναδικό εστιατόριο που ξεχώρισε από τα βόρεια προάστια της Αθήνας, με βαθμολογία 16/20. Το εστιατόριο του διάσημου σεφ Έκτωρα Μποτρίνι, βρίσκεται σε μια διατηρητέα μονοκατοικία του 1939 στο Χαλάνδρι και αποτελεί έναν κατεξοχήν χώρο αναζήτησης γεύσεων και πρώτων υλών που με όχημα τη φαντασία, οδηγούν σε ένα μενού με σύγχρονο πρόσωπο το οποίο πειραματίζεται με ελληνικές γεύσεις δίνοντάς τους διεθνές πρόσημο.

Εικοσιοκτώ εστιατόρια απέσπασαν φέτος την κορυφαία γαστρονομική διάκριση  με το «Etrusco» (επίσης του Έκτορα Μποτρίνι) να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, για ακόμη μία χρονιά.

Δείτε εδώ όλα τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν

Οι «Χρυσοί Σκούφοι» ως θεσμός

Το «αθηνόραμα» υπήρξε το πρώτο μέσο ενημέρωσης που καθιέρωσε στήλη κριτικής εστιατορίων από τα πρώτα του τεύχη το 1976.

Το 1994 βραβεύτηκαν για πρώτη φορά τα 10 καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας ενώ το 1996 ο θεσμός απέκτησε τον οριστικό του τίτλο Χρυσοί Σκούφοι. Ο θεσμός αγκαλιάστηκε αμέσως τόσο από το κοινό όσο και από τους δημιουργούς και τους επιχειρηματίες της εστίασης και πολύ γρήγορα οι Χρυσοί Σκούφοι έγιναν σημείο αναφοράς της υψηλής γαστρονομίας στην Ελλάδα, ως μια γαλανόλευκη εκδοχή των αστεριών Michelin.

 

Share