WeGoGreen ΜΑΡΟΥΣΙ: Πάνω από 10.500 μαθητές από 51 σχολεία του Αμαρουσίου συμμετέχουν στον Μεγάλο Σχολικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης

Ο Δήμος Αμαρουσίου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την εξέλιξη του μεγάλου σχολικού διαγωνισμού Ανακύκλωσης «WeGoGreen ΜΑΡΟΥΣΙ», που ξεκίνησε ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με την εταιρεία ΑΝΑΜΕΤ Α.Ε. στις 20 Φεβρουαρίου 2018, και ολοκληρώνεται σε 34 ημέρες.

Περισσότεροι από 10.500 μαθητές από 51 σχολεία του Αμαρουσίου συμμετέχουν, με ιδιαίτερο ζήλο και ενθουσιασμό στο διαγωνισμό, ενώ μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει 6,8 τόνους ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού και 160 κιλά συσκευασιών αλουμινίου.  Η «ευγενής άμιλλα» συνεχίζεται, με τους μικρότερους σε ηλικία να είναι και οι πρωτοπόροι της κούρσας, με στόχο την κατάκτηση των βραβείων.

Ο Μεγάλος Σχολικός Διαγωνισμός διεξάγεται σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο, όπως επισημαίνει ο Δήμος, «την ανάπτυξη της γνώσης και των βέλτιστων πρακτικών για την περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών και την κινητοποίηση των μαθητών για ποσοτική και ποιοτική βελτίωση της ανακύκλωσης στα σχολεία, αλλά και στα νοικοκυριά. Με έμφαση στα Απόβλητα Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) και στο αλουμίνιο, μέσα από τον Διαγωνισμό επιδιώκεται ταυτόχρονα η καλλιέργεια του εθελοντισμού, της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών και του πνεύματος της ευγενούς άμιλλας».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, βάσει των επίσημων στοιχείων που παρουσιάζονται στον ιστότοπο maroussi.wegogreen.gr και ανανεώνονται σε δυναμικό χρόνο, πρώτο προς στιγμήν σε κατάταξη σχολείο έρχεται το 6ο Δημοτικό Σχολείο με 7,7 κιλά ανά μαθητή. Πολύ στενά το ακολουθούν στη δεύτερη θέση το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο (7 κιλά/μαθητή) και στην τρίτη θέση το 1ο Νηπιαγωγείο (6,8 κιλά/μαθητή) με τα τρία σχολεία να εναλλάσσονται στην πρώτη θέση.

Τα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου ήταν τα πρώτα που κατάφεραν να γεμίσουν τον κάδο των ΑΗΗΕ, τοποθετώντας το σχολείο τους στην κορυφή της κατάταξης από τις πρώτες κιόλας ημέρες του διαγωνισμού. Γεγονός που αποδεικνύει, όπως τονίζεται από τον Δήμο, ότι παρά το νεαρό της ηλικίας τους, φανέρωσαν τη δυνατή τους θέληση, το ομαδικό τους πνεύμα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης για την ανακύκλωση και το περιβάλλον.

Με αφορμή την επιτυχημένη διεξαγωγή του Σχολικού Διαγωνισμού WeGoGreen ΜΑΡΟΥΣΙ, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ανέφερε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε ότι οι νέοι μας και η σχολική κοινότητα έχουν αγκαλιάσει τον Μεγάλο Μαθητικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης WeGoGreen ΜΑΡΟΥΣΙ, που εδώ και έναν μήνα βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη μας. Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο με στόχο την κατάκτηση του υψηλότερου σχολικού τροπαίου. Με αφετηρία ότι η πόλη μας είναι το Σπίτι μας, προστατεύουμε τους πολίτες του σήμερα και ενεργοποιούμε τους πολίτες του αύριο. Μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουμε στα παιδιά μας πώς να ανακυκλώνουν σωστά, πώς να προστατεύουν τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον».

Ο Διαγωνισμός περιλαμβάνει έπαθλα και βραβεία σε σχολικό εξοπλισμό για τα πρώτα 10 σχολεία, αξίας από 3.000 ευρώ έως 400 ευρώ για την πρώτη πεντάδα, και 100 ευρώ για κάθε σχολείο που θα καταταγεί μετά το 5ο. Στα νικητήρια σχολεία θα απονεμηθούν, επίσης, κύπελλα (1ο – 5ο), μετάλλια (6ο – 10ο) και αναμνηστικές πλακέτες για όλα τα σχολεία που θα καταταγούν, ενώ σε όλους τους μαθητές θα απονεμηθούν αναμνηστικά. Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού, ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης έχουν τοποθετηθεί από την ΑΝΑΜΕΤ σε όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η οποία έχει την ευθύνη για τη ζύγιση των ποσοτήτων και τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών.

Share