Water Conference 2018: Το μεγάλο συνέδριο για το νερό έρχεται στο Μαρούσι

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, το Maroussi Plaza θα φιλοξενήσει το Water Conference, την Ετήσια Συνάντηση για την Αειφόρο Διαχείριση Υδάτινων Πόρων στη χώρα μας.

Το Water Conference αποτελεί τη σημαντικότερη ετήσια διοργάνωση για το νερό στη χώρα μας και έχει αναδείξει περισσότερα από 100 case studies για την αειφόρο αντιμετώπιση του υδατικού θέματος, καλύπτοντας μια ευρεία θεματολογία, με περισσότερους από 170 συνέδρους ετησίως.

Στο συνέδριο, διεθνείς ομιλητές, ειδικοί, εμπειρογνώμονες, χρήστες και προμηθευτές του τομέα της διαχείρισης των υδατικών πόρων θα αναζητήσουν απαντήσεις σε πιεστικά ζητήματα, όπως η εξασφάλιση της ποιότητας του νερού και η προστασία της δημοσίας υγείας, η αποτελεσματική διαχείριση των υδατικών πόρων και των αστικών-βιομηχανικών λυμάτων.

Σε έκθεση που δημοσιοποίησε πρόσφατα το World Resources Institute, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις 33 χώρες του πλανήτη οι οποίες είναι πολύ πιθανό μέχρι το 2040 να βρεθούν αντιμέτωπες με εντονότατο πρόβλημα έλλειψης νερού, εξαιτίας του συνδυασμού των καιρικών συνθηκών, των αλλαγών στο κλίμα και της κακής διαχείρισης. Και οι 33 χώρες καλούνται να λάβουν άμεσα μέτρα προκειμένου να προφυλάξουν τον πληθυσμό και τις υποδομές τους από το φαινόμενο της ξηρασίας.

Στη χώρα μας, η κατάσταση καθιστά αναγκαία την εφαρμογή βιώσιμων πολιτικών ανάπτυξης και διαχείρισης των υδατικών πόρων, μέσω σχεδιασμού, υλοποίησης και βέλτιστης λειτουργίας των έργων υποδομής, καθώς και της διαχείρισης προσφοράς και ζήτησης.

Η μείωση των «απωλειών» νερού, καθώς και η ανάκτηση πόρων στο πλαίσιο του κύκλου του νερού είναι πλέον κεντρικό ζήτημα, αφού υπάρχουν διάφορα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, κάτω από τη γενική πρόκληση για την αξιοποίηση των «θρεπτικών συστατικών» των υγρών αποβλήτων (αστικών και βιομηχανικών).

Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνεται το 5o Water Conference, αποτελώντας την ιδανική πλατφόρμα επικοινωνίας και διάχυσης νέων ιδεών και λύσεων, μεταξύ των επιχειρήσεων της βιομηχανίας νερού, των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, των ΟΤΑ, των ΔΕΥΑ, των επιχειρήσεων/βιομηχανίας και της επιστήμης, για την αειφόρο αντιμετώπιση των υδατικών προκλήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.waterconference.gr/?fbclid=IwAR305zeZY6G-NVtplvm3bh3VpIppPbgf20c7gKPoXg-gZt0hx_sOOPFcxCg

 

Share