Όμιλος UNESCO Δήμου Αμαρουσίου: Μια οργάνωση με σκοπό την ειρήνη, την ασφάλεια και τη συνεργασία

Ο Όμιλος UNESCO δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής, είναι μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση, που δημιουργήθηκε το 2004. Τα μέλη του προσπαθούν να συνεισφέρουν στην ειρήνη, ασφάλεια και συνεργασία μεταξύ ατόμων και Εθνών διαμέσου της Εκπαίδευσης, της Επιστήμης και του Πολιτισμού.

Αποτελείται από άτομα διαφορετικών ηλικιών και κοινωνικοεπαγγελματικών κατηγοριών, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί με βάση την πείρα των μεγάλων, αλλά και τους νεωτερισμούς, την ορμή και την αποφασιστικότητα των νέων.

Όλοι τους προσφέρουν την εθελοντική και αφιλοκερδή βοήθεια, που προσφέρει κάθε άνθρωπος «καλής θέλησης», συμμερίζονται τα ιδανικά της UNESCO, προσπαθούν να τα διαδώσουν και συμμετέχουν στο έργο του Διεθνούς Οργανισμού με δραστηριότητες, που εμπνέονται κατευθείαν από τις δικές του.

Κύριος σκοπός του Ομίλου, είναι να προωθήσει την κατανόηση των στόχων της UNESCO, την πραγματοποίηση του προγράμματός της και την ανάπτυξη της διεθνούς κατανόησης και συνεργασίας, σύμφωνα με τις αρχές και τα ιδανικά της.

Οι λειτουργίες του Ομίλου, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του, μπορούν να συνοψισθούν σε τρεις λέξεις: επιμόρφωση, πληροφόρηση, δράση.

Ανάμεσα στους στόχους της οργάνωσης, είναι η προώθηση της κατανόησης των σκοπών και των ιδανικών της UNESCO και η πραγματοποίηση του προγράμματός της, η ανάπτυξη της διεθνούς κατανόησης, της συνεργασίας και της παγκόσμιας ειρήνης και η αναβάθμιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των λαών.

Ακόμα αποσκοπεί να αποτελέσει μια σχολή ανοχής και αναζήτησης της αλήθειας. Στην αποστολή, που έχει αναλάβει ο διεθνής οργανισμός UNESCO να οδηγήσει τις κυβερνήσεις όλων των κρατών του κόσμου να βρουν απαντήσεις στα ερωτήματα της διεθνούς κοινότητας, στα πλαίσια της ειρήνης και του αμοιβαίου σεβασμού, ο Όμιλος, προτρέπει στην εθελοντική και αφιλοκερδή βοήθεια, που προσφέρει κάθε άνθρωπος “καλής θελήσεως” ο οποίος, ενδιαφέρεται να ακουστεί η φωνή των λαών του κόσμου.

Λίγα λόγια για την UNESCO

Η UNESCO αποτελεί σημαντικό εξειδικευμένο διεθνή Οργανισμό του ΟΗΕ. Πρόκειται για τον Εκπαιδευτικό Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών του οποίου τ’ αρχικά στην αγγλική αποτελούν και την διεθνή ονομασία UNESCO (United Nations Educational Scientific and Cultural Organization).

Δημιουργήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1947, ωρα 12.00. Στόχος του Οργανισμού αυτού είναι η παγίωση της παγκόσμιας ειρήνης μέσα από την επικοινωνία των λαών δια της εκπαίδευσης, των φυσικών και κοινωνικών επιστημών και του πολιτισμού. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια η UNESCO αποτελεί ένα διεθνές κέντρο επικοινωνίας αλλά και εργαστήριο ιδεών στη δημιουργία προτύπων στη συνομολόγηση διεθνών συνθηκών σε πλείστα αναδυόμενα προβλήματα όπως ηθικής τάξης, καθώς και τον σεβασμό και τις κοινές αξίες κάθε πολιτισμού των λαών. Ο σύγχρονος ρόλος του Οργανισμού αυτού κρίνεται πολύ σημαντικός ιδιαίτερα στην αναζήτηση παγκόσμιων οραμάτων για τον αμοιβαίο σεβασμό και την βιώσιμη ανάπτυξη των λαών που υπαγορεύουν σχετικές συνθήκες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με απώτερο στόχο την εξάλειψη της φτώχειας ή τουλάχιστον τον περιορισμό της.

Πληροφορίες

Όμιλος UNESCO Δήμου Aμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής

Διεύθυνση: Βασ. Γεωργίου 2-4, Μαρούσι, ΤΚ 15122

Τηλ: 210-6147002

Share