To Magic Diabetes Bus τη Δευτέρα σταθμεύει στο Μαρούσι

Για τον διαβήτη και τον εμβολιασμό ενημερώνει μικρούς και μεγάλους το Magic Diabetes Bus που κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας από τις 16 έως και τις 21 Δεκεμβρίου. Στον Δήμο Αμαρουσίου θα σταθμεύσει τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου έξω από το κτίριο του Δημαρχείου και όσοι βρεθούν στο σημείο θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν εξετάσεις γλυκόζης και να ενημερωθούν για θέματα Σακχαρώδους Διαβήτη από γιατρό, διατροφολόγο και σύμβουλο ψυχικής υγείας. Επίσης τα παιδιά και οι έφηβοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τον Σακχαρώδη Διαβήτη μέσω ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το Magic Diabetes Bus αποτελεί πρωτοβουλία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Με Οδηγό το Διαβήτη» και σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως οι ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη είναι πιο ευάλωτοι στις λοιμώξεις και διατρέχουν σε τριπλάσιο ποσοστό κίνδυνο να νοσήσουν από πνευμονία, σε σχέση με τους υγιείς συνομήλικούς τους.

Το πρόγραμμα του Magic Diabetes Bus

Το ξεχωριστό «ταξίδι» του Magic Diabetes Bus θα ξεκινήσει από τον Δήμο Αθηναίων, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 10:30 π.μ., σταθμεύοντας στην Πλατεία Συντάγματος. Στις 17 Δεκεμβρίου θα σταθμεύσει στον Δήμο Αμαρουσίου, έξω από το κτίριο του Δημαρχείου. Στις 18 Δεκεμβρίου θα συναντήσουμε το Magic Diabetes Bus στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου Ηρακλείου, πλησίον του Σταθμού του Η.Σ.Α.Π. και στις 19 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Γεννηματά του Δήμου Ιλίου. Στις 20 Δεκεμβρίου η μαγευτική διαδρομή θα συνεχιστεί στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεωςστον Δήμο Ηλιούπολης και θα ολοκληρωθεί στις 21 Δεκεμβρίου στον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας στην Πλατεία Πατριάρχου.

Το Diabetes Magic Bus θα προσφέρει ενημέρωση από τις 10:30 π.μ. το πρωί έως τις 15:00 μ.μ.και από τις 17:00 μ.μ. έως τις 21:00 το βράδυ.

 

Share