Τιμητικό βραβείο στο Δήμο Αμαρουσίου από την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία

Τιμητικό βραβείο παρέλαβε ο Δήμος Αμαρουσίου, ως αναγνώριση της προσφοράς του και της μακροχρόνιας συμβολής του στο έργο της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας, από τον Πρόεδρο κ. Κωστή Ζώη, στην εκδήλωση βράβευσης των εθελοντών του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, το Μαρούσι ήταν και παραμένει ευαισθητοποιημένο στο ζήτημα της προστασίας, του σεβασμού και της αγάπης στα ζώα, ενώ εφαρμόζει ανελλιπώς από το έτος 2007 πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Ακόμα, είναι ο μοναδικός Δήμος που πιστοποιείται κάθε χρόνο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την εκτέλεση της καλής λειτουργίας του προγράμματος.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου, ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Μιχάλης Τζωρτζάκης.

Στο μήνυμά του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, υπογράμμισε τον σεβασμό και την ευθύνη που πρέπει να δείχνουμε απέναντι στα ζώα, που αποτελούν δείγμα της κοινωνικής ευαισθησίας μας, των αξιών μας και του πολιτισμού μας.

«Στο Δήμο Αμαρουσίου θα συνεχίσουμε να μεριμνούμε και να προστατεύουμε τα δικαιώματα των ζώων, ως αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Με την ευκαιρία, υπενθυμίζουμε στους πολίτες, την υποχρέωσή τους στην ηλεκτρονική ταυτοποίηση και δήλωση του ζώου τους στο Δήμο, καθώς και την ανάγκη να διατηρούν καθαρή την πόλη, φροντίζοντας το περιβάλλον και την υγιεινή των ζώων.»

Λίγα λόγια για την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία των αδέσποτων κυρίως ζώων σε έκτακτη ανάγκη. Είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό, κοινωφελές, δεν επιδοτείται από το ελληνικό κράτος ή την Ε.Ε. και στηρίζεται στις συνδρομές των μελών της, σε δωρεές, χορηγίες και εκδηλώσεις για ευόδωση των σκοπών της.

Διαθέτει ένα μοναδικό και πρότυπο Φιλοζωικό Κτηνιατρικό Κέντρο στην Αττική Οδό (περιοχή Αεροδρομίου-Σπάτων) και έναν κτηνιατρικό σταθμό στη Δυτική Αττική (τέρμα Αχαρνών), παρέχοντας όλες τις υπηρεσίες με το εξειδικευμένο προσωπικό της. Διαθέτει δύο ασθενοφόρα αδέσποτων ζώων για συνεργασία περισυλλογής και ελέγχου γεννήσεων και υγείας των αδέσποτων με δήμους και οργανισμούς που συνεργάζεται.

Απασχολεί μόνιμο προσωπικό (κτηνιάτρους, νοσοκόμους, ζωοκόμους, οδηγούς ασθενοφόρων, διοικητικό προσωπικό) και δεκάδες μέλη και εθελοντές που σε καθημερινή βάση προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με ειδική γνώση, εμπειρία και αγάπη προς τα ζώα.

Επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων της ΕΦΕ είναι ο έλεγχος της υγείας και του πληθυσμού (στειρώσεις) των αδέσποτων ζώων προκειμένου να συμβιώνουν αρμονικά στη δική μας κοινωνία. Φροντίζει παράλληλα και στο διάστημα που τα περιθάλπει να βρουν μια ζεστή αγκαλιά και τον άνθρωπό τους συνάπτοντας ειδική σύμβαση υιοθεσίας για την επιτήρησή τους. Επίσης, λειτουργεί ειδικό τμήμα για ζώα που χάθηκαν ή βρέθηκαν προκειμένου να ξαναβρεθούν με τους ιδιοκτήτες τους ή να βρουν νέο σπίτι.

 

 

Share