Θρησκευτική συναυλία από την μικτή χορωδία του δήμου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» στο Μαρούσι

Η αγαπημένη και διακεκριμένη μικτή χορωδία του δήμου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» θα πραγματοποιήσει θρησκευτική συναυλία με εκκλησιαστικούς ύμνους το Σάββατο 20 Απριλίου στις 19.30, στο θέατρο OTE Academy ( Πέλικα και Σπάρτης 1, Ψαλίδι, Μαρούσι).

Στην συναυλία θα ακουστούν εκκλησιαστικοί ύμνοι του Μ. Θεοδωράκη, Θ.Πολυκράτη και έργα G.Faure, G.Gaccini, K.Jenkins,κ.α., ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Μαέστρος θα είναι η κα. Όλγα Αλεξοπούλου.

Για τη διευκόλυνση του κοινού, σημειώνεται πως θα αναχωρήσουν λεωφορεία του Δήμου από το Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» στις 18.30 και 19.00 και μετά το τέλος της συναυλίας θα γίνει επιστροφή στο ίδιο σημείο.

Λίγα λόγια για τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου»

Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου ιδρύθηκε το 1983, μετά από πρόταση του αείμνηστου πρώτου μαέστρου της Χριστόφορου Ιωάννου προς τον τότε πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεώργιο Ζήκο και εισήγησή του προς τον τότε δήμαρχο Χρήστο Βλάχο, ο οποίος ενθουσιωδώς την αποδέχθηκε και ανέλαβε την ευθύνη της διοικητικής της λειτουργίας και υποστήριξης με την ένταξή της στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου.

Τον αρχικό πυρήνα αποτέλεσαν παλιοί γνώριμοι από τη Χορωδία του Εκδρομικού Ομίλου Αμαρουσίου του 1963. Την πλαισίωσαν χορωδοί, «εραστές της τέχνης», προσφέροντας με τις επιδόσεις τους προβολή στην πόλη και παράδειγμα πολιτιστικής δράσης στους νεότερους πολίτες του Αμαρουσίου. Με πρωτοβουλία του μέλους της χορωδίας Ιωάννας Καπερώνη αλλά και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, ευτύχησαν οι λάτρεις της χορωδιακής μουσικής -και όχι μόνο- να αναλάβει το 1985 τη διεύθυνσή της, η μεγάλη δασκάλα του ελληνικού χορωδιακού τραγουδιού και μουσικοσυνθέτης, Τερψιχόρη Παπαστεφάνου.

Η κυρία Τερψιχόρη Παπαστεφάνου αποχώρησε το 2013 από τη διεύθυνση της Μικτής Χορωδίας και το 2016 ο Δήμος για την τιμήσει, την ονόμασε «Μικτή Χορωδία Δήμου Αμαρουσίου ‘’Τερψιχόρη Παπαστεφάνου’’, σε μια τιμητική συναυλία με έργα μελοποιημένα ή επεξεργασμένα για χορωδία από την ίδια.

Από το 2014 τη θέση της πήρε η καταξιωμένη μαέστρος Όλγα Αλεξοπούλου, της οποίας οι σπουδές, η εμπειρία, το κέφι και η νεανική ζωντάνια έδωσαν νέα πνοή στην ομάδα. Άλλωστε τα πρώτα δείγματα «γραφής» το επιβεβαιώνουν με τις επιτυχημένες συναυλίες έως και σήμερα.

Η χορωδία συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της, συμμετέχοντας σε συναυλίες και φεστιβάλ χορωδιών.

Share