Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή των παιδιών στα Πρότυπα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Αμαρουσίου

Συνεχίζεται με αυξανόμενη ζήτηση, σύμφωνα με το Δήμο Αμαρουσίου, η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή των παιδιών στα Πρότυπα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Αμαρουσίου, τα οποία θα λειτουργήσουν από τη νέα σχολική χρονιά 2018 – 2019.

Η πλατφόρμα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) για την υποβολή των αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή έως την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018.

Σκοπός της δράσης είναι η παροχή υψηλού επιπέδου ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας, ώστε τα παιδιά της πόλης να απασχολούνται δημιουργικά και ευχάριστα, σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή.

Η δράση υλοποιείται με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, από την Κοινωφελή Επιχείρηση (ΚΕΔΑ), μέσα από την εφαρμογή της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα, ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες, άνεργες, αγρότισσες και πατέρες εφόσον έχουν την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους.

Τα ΚΔΑΠ θα στεγάζονται στις κτιριακές εγκαταστάσεις των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων 8ο, 15ο και 18ο και θα λειτουργούν από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 πέραν του διδακτικού ωραρίου ή του διευρυμένου διδακτικού ωραρίου δηλαδή από τις 16:00 έως τις 20:00 κατά τους χειμερινούς μήνες. Ωστόσο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μετά τη λήξη του διδακτικού έτους, θα λειτουργούν από 20 Ιουνίου μέχρι 31 Ιουλίου κατά τις πρωινές ώρες, δηλαδή, από τις 8:00 έως τις 12:00, όταν οι γονείς θα είναι στις δουλειές τους.

Με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας των νέων δομών, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:

«Δημιουργούμε πρότυπους χώρους απασχόλησης με έμπειρο και καταξιωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό και δίνουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουν παιδιά του Δήμου μας δωρεάν σε αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις που θα γίνονται στα σχολεία.

Η προσπάθειά μας έρχεται να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες, που αφορούν στις απαιτήσεις των παιδιών και των εργαζόμενων γονέων τους.

Στόχος μας τη νέα χρονιά να προσφέρουμε ακόμη πιο ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες στα παιδιά του Δήμου μας».

Η πλατφόρμα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) για την υποβολή των αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή έως την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018.

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: www.eetaa.gr,paidikoi.eetaa.gr

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα, 2ος  όροφος). Τηλ επικοινωνίας: 213 2038203, κ. Φρόσω Πάσσαλη).

 

Share