Συνέντευξη με τη Νικολέττα Καμβά για το Ινστιτούτο Ψυχοεκπαίδευσης και Θεραπείας στο Μαρούσι

sunenteuksi-me-ti-Nikoletta-KamvaΤο Ινστιτούτο Ψυχοεκπαίδευσης και Θεραπείας “Nicole Kamva” βρίσκεται στο Μαρούσι, δίπλα στο σταθμό του ΗΣΑΠ, και διαθέτει δομές στήριξης τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό πλαίσιο. Δημιουργήθηκε από τη Νικολέττα Καμβά, η οποία έχει σπουδάσει ψυχολογία στο Παρίσι με εκπαίδευση σε 14 θεραπευτικές προσεγγίσεις και εργάζεται ως ψυχολόγος από το 2000 παρέχοντας τις υπηρεσίες της σε 3 κέντρα Ψυχολογικής Υποστήριξης Ενηλίκων, Παιδιών και Εφήβων εποπτεύοντας ποικίλα θεραπευτικά προγράμματα και δίνοντας λύσεις σε ένα μεγάλο εύρος προβλημάτων.  Η Νικολέττα Καμβά μίλησε στο maroussi-news για τη ψυχική υγεία, τη ψυχοθεραπεία και το ινστιτούτο στο Μαρούσι.

Τι θεωρείτε πιο σημαντικό, για να είμαστε ψυχικά υγιείς;

Το κλειδί είναι «ο κάθε άνθρωπος να μπορεί να ανταπεξέρχεται στα δύσκολα». Αυτό αφορά όλους τους τομείς: επαγγελματικά, οικονομικά, θέματα υγείας, σχέσεις. Αυτούς τους  τομείς διαχειριζόμαστε και εμείς ως ειδικοί, βοηθώντας τους ανθρώπους να βρουν ισορροπία κι αρμονία στην καθημερινότητα τους.

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς. Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με την ψυχολογία;

Από πολύ μικρή αντιλήφθηκα ότι η επιστημονική σκέψη έχει να προσφέρει πάρα πολλά και  να δώσει λύσεις στους ανθρώπους  για το πώς να είναι ευτυχισμένοι. Πρόκειται για ένα δρόμο μαγικό που αλλάζεις, ωριμάζεις και χωρίς καν να το αντιληφθείς, νιώθεις ότι τα καταφέρνεις! Πάντα με γοήτευε να βοηθώ τους ανθρώπους προς αυτή την κατεύθυνση.

Ποια είναι η διαφορά της ψυχοθεραπείας από την ψυχοεκπαίδευση;

Η ψυχοεκπαίδευση αποτελεί τεχνική της ψυχοθεραπείας, η οποία εφαρμόζεται σχεδόν σε όλους τους ανθρώπους, είτε έχουν δυσκολίες είτε δεν έχουν, και βοηθάει σε μια εσωτερική τακτοποίηση. Δημιουργεί τις συνθήκες για αλλαγή, κάτι που είναι δύσκολο για τους περισσότερους από εμάς, εκ φύσεως. Η ψυχοθεραπεία διερευνά τις καταστάσεις εις βάθος και απαιτεί μια δέσμευση που πολύς κόσμος δεν είναι έτοιμος να διαχειριστεί.

Πώς  μπορούμε να επιτύχουμε τους προσωπικούς και τους επαγγελματικούς μας στόχους μέσω του coaching;

Το coaching απευθύνεται σε υγιείς ανθρώπους, οι οποίοι αναζητούν την χρυσή τομή για την καθημερινότητά τους, την οικογένεια τους  και τα επαγγελματικά τους. Ο ειδικός βοηθά να μπουν προτεραιότητες, νέοι στόχοι και να αναπτυχθούν  οι κατάλληλες επικοινωνιακές δεξιότητες. Είναι ένας εκπαιδευμένος «προπονητής» για υψηλές επιδόσεις.

Πότε θα πρέπει κάποιος να απευθυνθεί σε εσάς για ψυχολογική υποστήριξη, δική του ή του παιδιού του;

Θα  το θέσω πολύ απλά και ξεκάθαρα: όταν δεν νιώθει ευτυχισμένος ή έχει την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά. Το να ζητήσει μία γνώμη δεν τον δεσμεύει σε κάτι. Αντίθετα, τον βοηθάει να διευρύνει τους ορίζοντές του και να αποφορτιστεί.

Πως μπορεί ένας γονιός να βοηθήσει το παιδί του στο ινστιτούτο σας;

Παρέχουμε πολλές υπηρεσίες όπως  λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική αγωγή, κέντρο ημέρας, θεραπεία συμπεριφοράς κτλ. Σε εμάς, πέρα από την 20ετή εμπειρία και την άρτια επιστημονική κατάρτιση, όλοι βρίσκουν  ένα απόλυτα φιλόξενο περιβάλλον και μια πολύ μεγάλη αγκαλιά.

Το μότο σας είναι «Αναλύσεις, με λύσεις». Τι σημαίνει αυτό;

Πρόκειται για μια προσέγγιση εστιασμένη στις προσωπικές ανάγκες του καθενός, με άριστα αποτελέσματα! Αναζητώντας διεξοδικά την κάθε λεπτομέρεια που θα αναδείξει την κατάσταση, συγκατασκευάζουμε με τον ενδιαφερόμενο ένα πλάνο δράσης:  λύσεις εφικτές και αποτελεσματικές, «ραμμένες στα δικά του μέτρα».

Το Ινστιτούτο Ψυχοεκπαίδευσης και Θεραπείας της Νικολέττας Καμβά βρίσκεται στη διεύθυνση Πλαταιών 3 και Θησέως στο Μαρούσι, ενώ μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της και στα τηλέφωνα 211 4000404 και 695 5845565.

http://nicolekamva.gr/

 

Share