Με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, συναντήθηκε με τον νέο Γερμανό υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Νόρμπερτ Μπάρτλε, ενόψει της 8ης Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί από 1η έως 3 Νοεμβρίου 2018 στην Κρήτη. Τον κ. Μπάρτλε, συνόδευε ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, Γενς Πλέτνερ.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, αφού αναφέρθηκε στο πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι επί θητείας τους οι διμερείς σχέσεις θα ενδυναμωθούν περαιτέρω. Αναφερόμενος στην 8η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, έθεσε ως στόχο να δώσει την εκκίνηση ώστε μέσα από αποφάσεις και καίριες συνεργασίες, το όραμα για την Ευρώπη να γίνει πράξη.

Με αφορμή την πρώτη αυτή επαφή ο κ. Πατούλης, δήλωσε:

«Είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση με τον νέο εντεταλμένο της γερμανικής κυβέρνησης σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης. Είμαι βέβαιος ότι η πολύ καλή συνεργασία που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια εισέρχεται σε νέα τροχιά ανάπτυξης με ορατά τα οφέλη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη χώρα μας».

Από την πλευρά του ο Γερμανός υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του σχετικά με τη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των αυτοδιοικητικών των δύο χωρών, αλλά και το ενδιαφέρον του να διευρυνθεί το πεδίο συνεργασίας και σε άλλους τομείς. Μεταφέροντας το μεγάλο ενδιαφέρον από μέρους της γερμανικής πλευράς τόσο από αυτοδιοικητικούς και άλλους παράγοντες, αλλά και σε επίπεδο παρουσίας και εκπροσώπησης της ανώτατης ηγεσίας του γερμανικού κράτους, ο κ. Μπάρτλε, χαρακτήρισε την Ελληνογερμανική Συνέλευση «πνοή των διμερών σχέσεων» και «όχημα» για την προώθηση μίας περαιτέρω εποικοδομητικής συνεργασίας.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση τη χαρακτήρισε το νέο βήμα προς τη διεύρυνση της συνεργασίας και σε άλλα πεδία, στη βάση της προσέγγισης και με την κεντρική ελληνική κυβέρνηση για την προώθηση μίας καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Στη διάρκεια της συνάντησης γνωριμίας συζητήθηκαν, επίσης, θέματα επικαιρότητας, με επίκεντρο τις τελευταίες φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα, με τους εκπροσώπους της γερμανικής πλευράς να εκφράζουν τη συμπάθειά τους και την ευχή σύντομα η χώρα να επανέλθει στην κανονικότητα.

 

Share