Συνάντηση Ακαδημίας Γονέων Εφηβικής Υγείας στο Μαρούσι

Για μια ακόμη χρονιά, η πετυχημένη δράση της Ακαδημίας Γονέων Εφηβικής Υγείας ξεκινάει το εκπαιδευτικό της έργο στον Δήμο Αμαρουσίου, προκειμένου να καλύψει τις επιμορφωτικές ανάγκες γονέων και εκπαιδευτικών.

Η 1η συνάντηση για το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο ρόλος των γονέων στον δρόμο της εφηβείας» της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π.&Α. Κυριακού», θα διεξαχθεί την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 από τις 17:30 έως τις 19:30 στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).

Ομιλήτρια της εκδήλωσης είναι η κα Χρύσα Τζουμάκα-Μπακούλα, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Υγεία Μητέρας –Παιδιού.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) και διεξάγεται σε θέματα οργάνωσης και συντονισμού με  τη συνεργασία του Γραφείου Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Αμαρουσίου και του Ομίλου UNESCO Βορείων Προαστίων.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στις συναντήσεις της Ακαδημίας Γονέων Εφηβικής Υγείας στο Δήμου Αμαρουσίου μπορούν στις αρχές κάθε μήνα να ενημερώνονται για τη θεματολογία από την υπεύθυνη οργάνωσης κα Χριστίνα Γαλανοπούλου. Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 213-20.38.332, 6944-158100, 6932-260086.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη στήριξη των φροντιστηρίων Europalso.

Η «Ακαδημία Γονέων» αποτελεί πρόγραμμα της «Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού», σε συνεργασία με τους φορείς: Επιστημονικός Οργανισμός «ΜΑΖΙ για την Εφηβική Υγεία», «Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής,», ΚΜΟΠ (Kέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού), Εnable Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα και «Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας» , Διεθνούς Ρόταρυ.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει τις επιμορφωτικές ανάγκες γονέων και εκπαιδευτικών. Η εμπειρία των φορέων μέσα από το κλινικό έργο, αλλά και τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις τους, αποδεικνύει ότι οι γονείς είναι η πιο ουσιαστική, αλλά και ευάλωτη ομάδα που «διψά» για ενημέρωση και της δίνονται αποσπασματικές ευκαιρίες για κάτι τέτοιο.

Το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων περιλαμβάνει δίωρες μηνιαίες συναντήσεις για γονείς, χωρίς χρέωση, σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία. Οι ομιλητές είναι έγκριτοι επιστήμονες με κύρος από το χώρο της Υγείας.

 

 

Share