Σκέφτεστε να βάλετε συναγερμό στο σπίτι σας; Προσέξτε αυτά τα 4 πράγματα!

Με τις κλοπές στα σπίτια που μας απασχόλησαν ιδιαίτερα και αυτό το καλοκαίρι, είναι πολύ λογικό να σκέφτεστε να βάλετε συναγερμό στο σπίτι σας, αν θέλετε να προστατεύσετε ικανοποιητικά την περιουσία σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Έχει αποδειχτεί ότι οι συναγερμοί σπιτιών έχουν πολύ μεγαλύτερη προληπτική δράση σε σχέση με άλλα μέτρα ασφαλείας, όπως τα κάγκελα στα παράθυρα.

Αυτό συμβαίνει επειδή απλούστατα οι διαρρήκτες αποφεύγουν συστηματικά τα σπίτια με συναγερμό, γνωρίζοντας ότι δεν θα έχουν καθόλου χρόνο στη διάθεσή τους, ενώ ενδέχεται και να τους πιάσει η αστυνομία, αφού το κέντρο συναγερμού ειδοποιεί αμέσως τις αρχές. Η εγκατάσταση, λοιπόν, συναγερμού είναι σίγουρα μια πολύ επωφελής επένδυση, η οποία όμως θα είναι αποτελεσματική, μόνο αν προσέξετε τις παρακάτω λεπτομέρειες που σίγουρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Η μελέτη του ακινήτου σας είναι απαραίτητη πριν την εγκατάσταση

Πριν αποφασίσετε με ποια εταιρεία θα συνεργαστείτε, καλέστε τους τεχνικούς της να σας κάνουν μια μελέτη στο χώρο σας και να σας δώσουν μια συγκεκριμένη προσφορά ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να συγκρίνετε τις τιμές αλλά και να γνωρίζετε ότι κάθε προσφορά αντανακλά ακριβώς τις επιθυμίες σας και τις απαιτήσεις του ακινήτου σας. Μην εμπιστεύεστε επαγγελματίες που δεν ενδιαφέρονται να δουν το σπίτι σας ή θέλουν να σας χρεώσουν ακόμα και για την πρώτη αυτοψία. Οι έτοιμες λύσεις μπορεί να είναι πιο οικονομικές, όμως δεν είναι τόσο σταθερές και αποδοτικές όσο ένας συναγερμός σχεδιασμένος για εσάς.

Αξιόπιστος τεχνικός εξοπλισμός

Μεγάλο ρόλο στην αποδοτικότητα του συναγερμού παίζει και η αξιοπιστία του τεχνικού εξοπλισμού, δηλαδή οι μάρκες που χρησιμοποιούνται για τα διάφορα εξαρτήματα, όπως τις μαγνητικές επαφές, τα ραντάρ και τη σειρήνα. Η αξιοπιστία εξαρτάται από τη χώρα κατασκευής του συστήματος και την εγγύηση που δίνει, όμως σημαντικό ρόλο παίζει και η τεχνική υποστήριξη που θα σας παρέχει κάθε εταιρεία μετά το πέρας της εγκατάστασης.

Τεχνική εταιρεία εγκατάστασης συναγερμών

Εκτός από το σύστημα συναγερμού και την αρτιότητά του, στη σωστή λειτουργία του θα συμβάλει και το να διαλέξετε την κατάλληλη τεχνική εταιρεία συναγερμών, ώστε να είστε βέβαιοι ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία διαθέτει άδεια λειτουργίας του Ν.2518/97 από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και άρα έχει την απαιτούμενη πιστοποίηση, για να εγκαταστήσει σωστά το συναγερμό που διαλέξατε. Φυσικά, παίζει ρόλο και η εμπειρία των τεχνικών και η συνεργασία τους με καταρτισμένους μηχανικούς.

Τοποθέτηση συναγερμού

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να είστε εκεί τη μέρα που θα γίνει η εγκατάσταση του συναγερμού. Αυτό θα σας επιτρέψει να δείτε επί τόπου πώς λειτουργεί το σύστημα, να καταλάβετε στην πράξη τις οδηγίες και να τις γνωρίζετε με σαφήνεια, όταν θα έρθει η ώρα να τις εφαρμόσετε. Ο σωστός χειρισμός του συστήματος είναι το παν, έτσι ώστε να αποφευχθούν είτε ψευδοσυναγερμοί που θα σας ανησυχήσουν χωρίς λόγο είτε λάθος οπλίσεις που θα αφήσουν το σπίτι σας εκτεθειμένο.

Share