Ο Σύλλογος «Κασταλία» διοργανώνει εκδρομή στους καταρράκτες Πεντέλης και στον νερόμυλο Πικερμίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2018 ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμαρουσίου «Η Κασταλία» διοργανώνει επίσκεψη στους καταρράκτες Πεντέλης και στον νερόμυλο Πικερμίου με πικ νικ στη φύση.

Ο Σύλλογος καλεί τους πολίτες την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, στο πλαίσιο των δράσεών του «Πάμε Πεντέλη», να επισκεφθούν τους καταρράκτες Βαλανάρη της Πεντέλης και τον παλιό νερόμυλο του Πικερμίου.

Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου σημειώνεται: «Το νερό, συνυφασμένο με το Μαρούσι, είναι κεντρικό στοιχείο για τη ζωή στον πλανήτη. Το νερό μέσα και γύρω από την πόλη έχει αποκτήσει ζωτική σημασία και δύναμη στην εποχή μας. Αποδείχθηκε ότι είναι απαραίτητο να βρίσκεται στη διαχείριση της κοινότητας δηλαδή υπό δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο».

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 π.μ. στο κτήριο του Δήμου Πεντέλης στην πρώτη πλατεία. Η μετάβαση των συμμετεχόντων θα γίνει με δικά τους οχήματα. Ανηφορίζοντας τη Λεωφόρο Πεντέλης, θα περάσουν τη Μονή Πεντέλης και θα βρεθούν στην πρώτη πλατεία, όπου θα σταματήσουν δεξιά στο κτήριο του Δήμου Πεντέλης.

Share