Στάσεις εργασίας σε τρόλεϊ και προαστιακό

Στάσεις εργασίας εξήγγειλαν τα σωματεία των εργαζομένων σε τρόλεϊ και προαστιακό τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, η Αθήνα θα μείνει χωρίς τρόλεϊ για πέντε ώρες λόγω της στάσης εργασίας που θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τετάρτη 25 Απριλίου, από τις 12.00 έως τις 17.00,  οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ προκειμένου να συμμετέχουν στην γενική συνέλευση που αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων «το ΔΣ μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 19/4/2018, αποφάσισε να ορίσει την εξ αναβολής Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 25 Απριλίου με θέματα διοικητικός – οικονομικός απολογισμός».

Tην επόμενη ημέρα, Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00 στον Προαστιακό και τα υπόλοιπα δρομολόγια τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Λόγω της στάσης εργασίας αναμένεται επίσης να μην πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο τις παραπάνω ώρες.

Την στάση εργασίας εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) και αφορά το προσωπικό των ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ σε όλο το δίκτυο. Η 26η Απριλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για κατάθεση βελτιωμένης προσφοράς από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς το ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση της ΕΕΣΣΤΥ με τους εργαζόμενους να αντιτίθενται σε αυτή την ιδιωτικοποίηση.

 

 

Share