Σπάει στα τρία η Β’ Αθηνών- Τι αλλάζει στα Βόρεια Προάστια

Κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών σε τρεις τομείς και της Περιφέρειας Αττικής σε δυο: τον Ανατολικό και το Δυτικό. Με την προτεινόμενη τροπολογία δίνεται η δυνατότητα πλέον στους αρχηγούς των κόμματων να είναι υποψήφιοι σε τρεις περιφέρειες από δυο που είναι σήμερα.

Στον Β1 τομέα της Β’ Αθηνών θα ανήκουν οι Δήμοι: Χαλάνδρι Μαρούσι, Κηφισιά, Νέα Ιωνία, Αγία Παρασκευή, Νέο Ηράκλειο, Παπάγου – Xολαργός, Πεντέλη, Λυκόβρυση – Πεύκη, Βριλήσσια, Μεταμόρφωση, Φιλοθέη – Ψυχικό, Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα και Γαλάτσι.

Στο Β2 τομέα θα ανήκουν οι δήμοι: Περιστέρι, Ίλιον, Αιγάλεω, Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα.

Στο Β3 τομέα θα ανήκουν οι δήμοι: Καλλιθέα, Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Άγιος Δημήτριος, Παλαιό Φάληρο, Ελληνικό – Αργυρούπολη, Άλιμος, Μοσχάτο – Ταύρος και μεταφέρονται από τον κεντρικό τομέα οι Δήμοι: Ηλιούπολη, Ζωγράφου, Βύρωνας, Δάφνη – Υμηττός και Καισαριανή.

Στο Δυτικό τμήμα της Περιφέρειας Αττικής που δημιουργείται, και θα εκλεγεί 4 βουλευτές, θα ανήκουν οι Δήμοι: Φυλή, Μέγαρα, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα,. Οι υπόλοιποι θα ανήκουν στον Ανατολικό.

Η ΝΔ δηλώνει ότι προτίθεται να ψηφίσει την τροπολογία για τη Β’ Αθήνας, υπό την προϋπόθεση ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα φέρει ως τροπολογία την ψήφο των ομογενών. Ωστόσο, το υπουργείο Eσωτερικών κατέθεσε τροπολογία για την σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού στο μέλλον.

 

Share