Smart Energy & Smart City Workshop σήμερα στο Μαρούσι

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που εστιάζει στους τομείς της ενέργειας και των έξυπνων πόλεων με κινητήριο δύναμη την ψηφιοποίηση, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν σήμερα στις 17.00 στο αμφιθέατρο του ΟΤΕ ACADEMY στο Μαρούσι.

Στην εκδήλωση “Smart Energy & Smart City”, ελληνικές εταιρείες παραγωγής τεχνολογίας παρουσιάζουν τα επιτεύγματα και την προστιθέμενη αξία τους που απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά και αφορά στους τομείς της ενέργειας και έξυπνων πόλεων με κινητήριο δύναμη την ψηφιοποίηση.

Σκοπός της εκδήλωσης, τηρώντας τους στόχους της Hellenic Emerging Technologies Industry Association – HETiA, είναι η ανάδειξη των καινοτόμων Ελληνικών επιχειρήσεων που παράγουν τεχνολογία υψηλής προστιθέμενης αξίας, με βάση την Ελλάδα και αποδέκτη μεγάλες αγορές του εξωτερικού (ΗΠΑ, Ευρώπη, Ασία). Παράλληλα, απασχολούν υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό και λειτουργούν ως αντίρροπη δύναμη απέναντι στη διαρροή ανθρώπινου δυναμικού προς το εξωτερικό (brain drain).

Οι θεματικές περιοχές (αλλά και τομείς της αγοράς) που θα καλυφθούν στα πλαίσια της εκδήλωσης είναι δύο από τους παγκοσμίως, πλέον δυναμικούς τομείς επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας:

1. Η Ψηφιοποίηση της ενέργειας αποτελεί έναν από τους κεντρικούς άξονες για την επίτευξη του παγκόσμιου στόχου για καθαρή, επαρκή και ασφαλή ενέργεια. Έχει καταλυτική συνεισφορά σε εφαρμογές όπως η διεσπαρμένη παραγωγή, η αύξηση της παραγωγής από ΑΠΕ, η ενεργειακή αποδοτικότητα, τα έξυπνα δίκτυα, τα ανερχόμενα μικροδίκτυα και η εξισορρόπηση της λειτουργίας των, η αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας και γενικότερα την επανάσταση που συντελείται με την ταυτόχρονη παραγωγή και κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (prosumers).

2. Οι Έξυπνες Πόλεις έχουν ως στόχο τη χρήση των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων που σχετίζονται με τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και ειδικά με τους προηγμένους αισθητήρες, την ανάλυση big data αλλά και την τεχνητή νοημοσύνη, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στις σημερινές πόλεις αλλά και τη περιβαλλοντική προστασία και αειφορία.

Πληροφορίες

HETiA

Smart Energy & Smart City Workshop

OTEAcademy, Σπάρτης 1, Μαρούσι

Τηλ: 210 6179855

 

 

Share