Συνεχίζουμε τους περιπάτους στο Μαρούσι και τον Δεκέμβριο

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου συναντιόμαστε στο Δημαρχείο και ξεκινάμε τον περίπατό μας διάρκειας περίπου 2 ωρών.

Ο περίπατoς αφορά στο Μαρούσι, το αρχαίο Άθµονον, έναν από τους αρχαιότερους δήµους της Αττικής. Θα περπατήσουµε στα ρωµαϊκά και στα βυζαντινά χρόνια, για να καταλήξουµε στη σύγχρονη ιστορία του. Στη διάρκεια της διαδροµής θα επισκεφτούµε σύγχρονους και βυζαντινούς ναούς µε έντονα αρχαία και ρωµαϊκά κατάλοιπα, όπως: την Παναγιά τη Νερατζιώτισσα, τον Άγιο Ιωάννη τον Πέληκα, τον Άγιο Νικόλαο, τον Άγιο Δηµήτριο, τους Αγίους Αναργύρους και τους Αγίους Ταξιάρχες.

Κατά τη διαδροµή θα υπάρξουν στάσεις, αλλά και θα καλέσουµε τους περιπατητές να συµµετάσχουν διαδραστικά στην περιπατητική εµπειρία.

Η διαδρομή είναι ήπιας δυσκολίας, περίπου 3χλµ. και περιλαμβάνει συχνές στάσεις και συµµετοχικές δράσεις για το κοινό. Μέσω της προτεινόµενης διαδροµής θα αναδειχθούν έργα και δηµιουργοί εικαστικών, εφαρµοσµένων και λαϊκών τεχνών της πόλης, µε επιµέρους σταθµούς στη διαδροµή µας, την Δηµοτική Ολυµπιακή Πινακοθήκη “Σπύρος Λούης”, το Λαογραφικό Μουσείο και το Κέντρο Ελληνικής Κεραµικής.

Απαιτείται δήλωση συμμετοχής έως την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfySnJDIQTjP8Mv-Q8GMqQfzG38MYrUnD_Bvz04i62h44SwIQ/viewform

Share