Σε πέντε χρόνια θα ολοκληρωθεί η μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας της λεκάνης απορροής του Ποδονίφτη

Αντιπροσωπεία των συλλόγων Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, Πολυδρόσου, Νέου Αμαρουσίου και Παραδείσου, αποτελούμενη από τους Έφη Χαλάτση, Ρούλα Καϊμάκη, Παναγιώτη Πάντο, Δημήτρη Σταμέλο και Γωγώ Μπίσκου συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής, Νάσο Αναγνωστόπουλο.

Στη συνάντηση οι αντιπρόσωποι ενημέρωσαν αναλυτικά τον κ. Αναγνωστόπουλο για την κοινή προσπάθεια που καταβάλλεται από μεριάς τους για ενιαία αντιπλημμυρική προστασία από το 2014. Μόνο μια τέτοια ενιαία προσπάθεια θα είναι αποτελεσματική, ενώ παράλληλα θα εξασφαλιστούν οικονομίες κλίμακος, όπως τονίζουν. Κατατέθηκε πλήρης φάκελος με όλα τα σχετικά έγγραφα προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες, λόγω όμως, όπως ενημερώνουν οι σύλλογοι, της υποστελέχωσης του γραφείου του κ. Αναγνωστόπουλου, ζητήθηκε η υποβολή ενός συνοπτικού υπομνήματος.

Κατόπιν, ζητήθηκε ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η προκήρυξη της ενιαίας μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας της λεκάνης απορροής του Ποδονίφτη, στην οποία συμπεριλαμβάνονται το Ρέμα Πεντέλης – Χαλανδρίου και το ρέμα Σαπφούς, και επαναδιατυπώθηκε το αίτημα της συμπερίληψης στα τεύχη δημοπράτησης της συνολικής οριοθέτησης του ρέματος Πεντέλης – Χαλανδρίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε, όπως αναφέρουν οι Σύλλογοι, ότι η σχετική μελέτη θα ολοκληρωθεί σε μια πενταετία και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση για την υλοποίησή της. Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν, επίσης, η στήριξη των πρανών και ο καθαρισμός του ρέματος Πεντέλης – Χαλανδρίου στα σημεία που υπήρχαν προβλήματα, τα οποία είχαν υποδειχθεί στην Περιφέρεια και από τους Συλλόγους.

Για το ζήτημα των πρανών δόθηκε η διαβεβαίωση ότι σταδιακά θα αποκατασταθούν στο σύνολό τους και θα υπάρχει συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία για την υλοποίηση.

Τέλος, οι Σύλλογοι υπέβαλαν το αίτημα να παρέμβει η Περιφέρεια Αττικής ώστε  να γίνουν οι απαιτούμενες συμπληρώσεις στις μελέτες αντιπλημμυρικών έργων που έχουν εκπονηθεί για τις περιοχές των παραρεμάτιων Δήμων, οι οποίες είτε βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης, είτε πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα προκειμένου να επιτευχθεί μία πραγματικά ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση.

Πηγή: enypografa.gr

 

Share