Πως θα είναι οι νέες ταυτότητες

Σύντομα θα έρθουν οι νέες ταυτότητες, οι οποίες θα έχουν ενσωματωμένο τσιπ και αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ το κόστος τους θα είναι πάνω από 8 ευρώ.

Οι νέες ταυτότητες θα κοστίζουν 8 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζονται τα έξοδα για τις φωτογραφίες που πρέπει να βγάλει ο πολίτης, και όλες οι παλιές ταυτότητες θα πρέπει να έχουν αντικατασταθεί σε μία περίοδο τεσσάρων ετών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.

Στο ενσωματωμένο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης που θα φέρουν θα περιέχονται φωτογραφία, στοιχεία κατόχου, ύψος κατόχου (μετά τη συμπλήρωση του 24ου έτους ηλικίας), στοιχεία που απαιτούνται για Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δήμος εγγραφής, αριθμός δημοτολογίου, τόπος έκδοσης δελτίου.

Ο τύπος του δελτίου ταυτότητας όπως περιγράφεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι μορφότυπο σύμφωνα με τις συστάσεις του ICAO (International Civil AviationOrganization-Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας).

 

Αναλυτικά οι ζώνες πληροφοριών:

Εμπρόσθια Όψη

Ζώνη 1: Αριθμός ταυτότητας (card number)

Ζώνη 2: Φύλο/Sex (Άρρεν/Θήλυ-Male/Female), Επώνυμο, Όνομα, Ημερομηνία Γέννησης, Ιθαγένεια

Ζώνη 3: Ημερομηνία λήξης, Αριθμός Πρόσβασης Κάρτας, Αρχή Έκδοσης

Ζώνη 4: Υπογραφή κατόχου

Ζώνη 5: Φωτογραφία Οπίσθια όψη

Ζώνη 6: Όνομα Πατέρα, Όνομα Μητέρας, Τόπος γέννησης, Ημερομηνία έκδοσης, Ομάδα Αίματος, Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα

Ζώνη 7: Ζώνη Μηχανικής Ανάγνωσης/ Machine Readable Zone-MRZ

 

Share