Πρωτομαγιά…σαν Πάσχα στο Μαρούσι

Παραδοσιακά γιόρτασαν εκατοντάδες κάτοικοι του Αμαρουσίου την Πρωτομαγιά στο Μαρούσι. Η πλατεία Ζωοδόχου Πηγής στο Ψαλίδι γέμισε με κόσμο και στήθηκε ένα παραδοσιακό γλέντι που θύμισε…Πάσχα!

Όλοι μαζί χάρηκαν τον ανοιξιάτικο καιρό κάτω από τα πλατάνια της πλατείας και αντάλλαξαν ευχές, σε ένα παραδοσιακό γλέντι που τα είχε όλα. Σούβλισμα οβελία, άφθονο κρασί, πλούσιο ζωντανό μουσικό πρόγραμμα, αλλά και χορευτικό πρόγραμμα με τα Τμήματα χορού του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, με υπεύθυνο τον δάσκαλο Γιώργο Φραγκάκη.

Τον τόνο της ημέρας έδωσαν όμορφα γλαστράκια με ανθισμένα λουλούδια που μοίρασε ο Δήμος Αμαρουσίου στους παρευρισκόμενους.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, μοιράστηκε τη χαρά της γιορτινής ημέρας, μίλησε, αντάλλαξε ευχές και χόρεψε παρέα με τον κόσμο.

«Το πιο σημαντικό από όλα είναι που και σήμερα είμαστε όλοι μαζί ως μια μεγάλη οικογένεια για να γιορτάσουμε την άνοιξη. Και είμαστε πολλοί. Εύχομαι να έλθει σύντομα η “άνοιξη” και στη χώρα μας και καλύτερες ημέρες για τους πολίτες. Ευχαριστώ από καρδιάς τους χορηγούς μας, που με τις ευγενικές προσφορές τους μας έδωσαν την ευκαιρία να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Πρωτομαγιά» δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Στην εορταστική εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Κόκκαλης, Κωνσταντίνος Ρώτας, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Ευάγγελος Κάββαλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νικόλαος Πέππας, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Πέτρος Κόνιαρης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτρης Σμυρνής, Ελένη Λέκκα-Καλαντζάκη, Ελένη Βλάχου-Σταματάκη.

Επίσης, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ψαλιδίου «Η Ζωοδόχος Πηγή», Δημήτρης Θεοχάρης, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που συνέδραμαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

 

Share