Πρόσκληση από τον Γ.Σ. Αμαρουσίου στην τελετή βράβευσης των αθλητών και των αθλητριών του που διακρίθηκαν το 2017

Το τμήμα στίβου του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου διοργανώνει τελετή βράβευσης των αθλητών και των αθλητριών που διακρίθηκαν το 2017, την Κυριακή 4 Μαρτίου και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο Σύλλογος

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου είναι ο τέταρτος παλαιότερος εν ενεργεία αθλητικός σύλλογος στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1896. Διατηρεί τμήματα στίβου (το αρχικό ιστορικό τμήμα του συλλόγου), μπάσκετ ανδρών (από το 1950, επαγγελματικό-ΚΑΕ), μπάσκετ γυναικών (ερασιτεχνικό) και ποδοσφαίρου (από το 1950 περίπου, ερασιτεχνικό). Πιο γνωστό τη σύγχρονη εποχή είναι το μπάσκετ που έχει κερδίσει πανελλήνιες και ευρωπαϊκές διακρίσεις.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1896, μετά τη νίκη του Mαρουσιώτη Σπύρου Λούη στο μαραθώνιο δρόμο των Α΄ Ολυμπιακών Αγώνων. O σύλλογος μετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών 1901 με 10 αθλητές, οι οποίοι αγωνίστηκαν με κίτρινη στολή, που φαίνεται πως καθιερώθηκε από το ξεκίνημά του.

Ο Γ.Σ. Αμαρουσίου έχει κατακτήσει 1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου στο Μαραθώνιο γυναικών το 1987, με την αθλήτρια Μάγδα Πουλημένου.

Κατά την αξιολόγηση των ελληνικών συλλόγων που εξέδωσε το 2017  ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., ο Γ.Σ. Αμαρουσίου βρίσκεται στην 68η θέση (σε σύνολο 328 συλλόγων).

Share