Πλημμύρισε το Μαρούσι και τα βόρεια προάστια-Διακοπή κυκλοφορίας και εγκλωβισμένοι οδηγοί

Αντιμέτωπη και πάλι με την οργή της φύσης και την αναποτελεσματική πρόληψη βρίσκεται η Αττική.  Από την πύρινη απειλή στα πλημμυρικά φαινόμενα. Ισχυρή καταιγίδα χτύπησε τα βόρεια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα το Μαρούσι, την Κηφισιά και το Χαλάνδρι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί – μέχρις στιγμής – 170 κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχή βοήθειας σε πολίτες. Μάλιστα, όπως τονίζεται, οι κλήσεις αυτές εμφανίζουν ανοδική τάση. Οι περισσότερες κλήσεις αφορούν απεγκλωβισμούς οδηγών από Μαρούσι και Κηφισιά, ενώ υπάρχουν και μερικές κλήσεις για άντληση υδάτων στην Πεντέλη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων σε δρόμους στην Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία διακόπηκε και συγκεκριμένα έκλεισε η γέφυρα Ερυμάνθου στην Κηφισιά και ο παράδρομος της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος», στη Νέα Ερυθραία.

Οι εικόνες που έχουν αναρτηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν δρόμους που έχουν μετατραπεί σε ποτάμια λάσπης ενώ αυτοκίνητα φαίνεται να έχουν βυθιστεί μέσα στο νερό. Πολλά αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές όταν πλημμύρισε χώρος στάθμευσης στο Μαρούσι, πίσω από το Ιατρικό Κέντρο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος απηύθυνε μέσω στου ΣΚΑΙ έκκληση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν πεζή στην Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και την Κονίτσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης: «Υπάρχουν τεράστιοι όγκοι νερού στην Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου. Υπάρχει ένα παλιό αμαξοστάσιο του δήμου Αμαρουσίου πάνω στο ρέμα της Σαπφούς, έχει βγει το νερό…».

 

 

Share