Μια βόλτα στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι (Photostory)

Η πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι είναι μια όμορφη ιστορική πλατεία με τη δική της ιστορία και κουλτούρα που εξελίσσεται διαρκώς και αλλάζει μορφές στην πάροδο του χρόνου.

Αποτελεί ένα σημείο φόρου τιμής και σεβασμού προς τους ήρωες που πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα. Ανάμεσά τους και οι πεσόντες Αθμονείς στην πολιορκία της Ακρόπολης (1821-1827).

Σήμερα είναι επίσης και στέκι των μικρότερων ηλικιών, που επιλέγουν το χώρο για να κάτσουν, να κάνουν skate και να κοινωνικοποιηθούν. Δυστυχώς, γίνεται λόγος από τους κατοίκους για εγκληματικότητα και διακίνηση ναρκαωτικών τις βραδινές ώρες στην πλατεία, με τη δολοφονία του 19χρονου να είναι ακόμα νωπή στις μνήμες όλων.



Στην πλατεία Ηρώων στεγάζεται και η Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη “Σπύρου Λούη”. Το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο, που φιλοξενείται η Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης», ανακαινίστηκε το 2007 με γνώμονα τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής μορφής του. Ανεγέρθη το 1871 επί δημαρχίας Παναγή Κυριακού και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης του Αμαρουσίου. Αρχικά, λειτούργησε ως δημοτικό σχολείο και στη συνέχεια φιλοξένησε τα δημοτικά συμβούλια της πόλης.

 

Share