Παρουσίαση του βιβλίου «Οτζαλάν – Η παράδοση ενός συμμάχου» στο δημαρχείο Αμαρουσίου την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου στο δημαρχείο της πόλης την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του αρχιπλοιάρχου Αντώνη Ναξάκη «Οτζαλάν – Η παράδοση ενός συμμάχου».

«…Αγνόησα επιδεικτικά τη διαταγή του Ρώσου Κυβερνητικού παράγοντα, να προσγειωθούμε στο Βουκουρέστι, δήθεν για παραλαβή καυσίμων και πετάξαμε απευθείας στην Αθήνα. Έτσι απέφυγα την πρώτη παγίδα που μου είχαν στήσει…».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο, ο Αντώνης Ναξάκης, ο άνθρωπος που στάθηκε αληθινός σύντροφος και πιστός φίλος του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, παραδίδει ένα μοναδικό χρονογράφημα, στο οποίο με απλή και αφηγηματική γλώσσα καταθέτει όλα όσα ο ίδιος βίωσε, από την πρώτη του γνωριμία με τον Κούρδο ηγέτη, το χρονικό της προσπάθειας προστασίας και φυγάδευσής του, μέχρι και λίγο πριν την παράδοσή του.

Στο έργο καταγράφονται όλες οι συγκλονιστικές μαρτυρίες, τα επίσημα και ανεπίσημα έγγραφα, οι τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και οι «άνωθεν» εντολές, που φέρνουν στο φως την πραγματική εικόνα των όσων διαδραματίστηκαν. Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο που ανέτρεψε τις ενέργειες για τη διάσωση του Κούρδου ηγέτη και οδήγησε στην παγίδευση και τελικά την παράδοσή του στους Τούρκους.

Ο συγγραφέας περιγράφει, επίσης, το πορτρέτο του Οτζαλάν, ως ανθρώπου, αρχηγού, οραματιστή και αγωνιστή μιας ελεύθερης Κουρδικής πατρίδας. Τον αγώνα των Κούρδων καθώς και τη φιλική-συμμαχική στάση τους προς τους Έλληνες. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μένανδρος».

Θα μιλήσουν οι:

-Δημήτριος Καμμένος, αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Ανεξαρτήτων Ελλήνων Β΄ Πειραιώς.

-Θεόδωρος Φορτσάκης, βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας, τ. πρύτανης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

-Ιωάννης Θ. Μάζης, καθηγητής Γεωπολιτικής ΕΚΠΑ.

-Κωνσταντίνος Ι. Μαζαράκης-Αινιάν, αντιναύαρχος ε.α., επίτιμος αρχηγός Στόλου, γενικός διευθυντής Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη».

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Ειρήνη-Μαρία Χαλιώτη.

 

Share